Društvo

Predsjednički izbori, 31. mart

| 31:03:2018 | 22:37:38

KONVENCIJA DR DRAGINJE VUKSANOVIĆ U BIJELOM POLJU


Večeras je u sali Centra za kulturu u Bijelom Polju održana prva Konvencija kandidatkinje za predsjednicu Crne Gore dr Draginje Vuksanović.
 
Draginja Vuksanović je poručila svim građanima sjevera i čitave Crne Gore, da je vrijeme promjena došlo i da svi snažno moramo na ovim izborima da pokažemo jedinstvo kojim ćemo te promjene ostvariti.
 
„Danas, zemlja kojoj pripadamo i koju svi volimo je zarobljena država. U toj zemlji, ovi koji su na vlasti, svaki pedalj kojim hodamo smatraju privatnim imanjem koju oni mogu da pljačkaju. A onda koristeći laži i manipulaciju, poručuju da to tako treba, zato što misle da su iznad svih građana i pravde. Samodršcem  i lažnim autoritetom hoće da nas unize, a sitnom kupovinom hoće da nas ućutkaju. Šire mržnju, podjele i strah“, kazala je Vuksanović.
 
„Čast su izgubili odavno vlasti radi, a sada je vrijeme da im oduzmemo vlast, koja im čast povratiti neće. Zato će kao nečasni ostati u pameti svih budućih generacija. Stoga, da bi sačuvali našu čast, i čast svih građana od nečasnog i nečastivog, moramo da ih razvlastimo“, dodala je kandidatkinja za predsjednicu Crne Gore.
 
Ona je navela da se na ovim izborima borimo za slobodu i društvo u kome ne vladaju pohara i lični interesi, nego duštvo u kome vlada briga i solidarnost u kome svi žive pristojno, a ne neki da nemaju za hleb svojoj djeci, a odnarođena elita umislila da su šeici i troše budućnost ove države i naroda.
 
 “Mi mislimo da su sva djeca jednaka, oni misle da su njihova djeca bolja od naše djece. Mi smatramo da svi ljudi treba pred zakonom da budu jednaki, oni smatraju da zakoni za njih ne važe. Mi mislimo da država treba da brine o svojim građanima, oni smatraju da je država njihova svojina. Mi kažemo da država treba da pripada svima, oni misle da treba da pripada samo njima“, kazala je Vuksanović i dodala da „sve ono što mi jesmo oni nisu, i sve ono što oni jesu, mi ne želimo da budemo“.
 
“Njihovo ime je gramzivost, a naše je solidarnost. Njihova želja je vlast pohare radi, a naša odgovornosti radi. Njihova ambicija je da sve ostane kako jeste jer je njima dobro, naša je ambicija promjene. Njihovo nepošteno stečeno bogatstvo je mjera njhove savjesti.Nisu naši preci ginuli za ovu zemlju da bi tu zemlju prisvojila jedna otuđena grupa nemoralnih pojedinaca koja mjere nema u grabežu narodnih dobara. Očevi naši su ovu zemlju gradili za sve nas. Vrijeme je da državu uzmemo od njih, i da je vratimo svima“, kazala je Vuksanović.
 
Ona je na kraju poručila da se nakon ovih izbora pokreće talas promjena na svim nivoima i da će te promjene obezbijediti stabilnost i persepktive razvoja, kojima ćemo ojačati državu i ubrzati naš put u Evropsku Uniju.
 
“Pobjedom na izborima vratićemo se solidarnosti i socijalnoj pravdi i pokazaćemo da je istina jača od neistine, da je pravda jača od prevare, da je ljubav prema zemlji jača od straha. Nakon ovih izbora zajedno ćemo da izgradimo državu koja brine o svima, državu na koju ćemo biti ponosni, zemlju koja pripada svima“, zaključila je Vuksanović.
 
Na Konvenciji su govorili i Rifat Rastoder, Džavid Šabović, Adnan Striković, Željka Vuksanović i Nebojša Varagić.