Društvo

Banović i Radović u okviru rada NVO Povjerenje

| 03:04:2018 | 13:45:56

U sklopu projekta “Dobar dan, kako ste?”, NVO Povjerenje je nastavila aktivnosti posjeta starijim, (ne)zaboravljenim sugrađanima.
 
Najprije je održano druženje sa Miodragom Banovićem, magistrom fizičke kulture, čije je ime sinonim za istaknutog volontera. On je pričao o svojim borbama za ljepši i bolji Bar, humanitarnom radu, organizaciji programa sporta, kulture i ekologije, inicijativama i organizovanju aktivnosti na očuvanju i unaprijeđenju životne sredine.
 
“On stoji iza projekta ‘Ekološko uređenje priobalnog pojasa’ i godinama se bori da naš grad konačno dobije olimpijski. Ono najvažnije što je imao da prenese je nesebična đelja da se pomogne drugima i da ne treba gledati samo sebe i svoje interese, već i da se pomogne onima kojima je to potrebno”, kaže Dušan Masoničić u ime NVO Povjerenje.
 
Nakon Banovića, članovi NVO Povjerenje su se družili sa Perom Radovićem, doajenom TV novinarstva, zaslužnim za pokretzanje TV Festivala u Baru.

 
“U razgovoru sa njim, dok se osvrtao na svoju impozantnu karijeru, saznali smo mnogo toga o brojnim važnim ličnostima koje je imao priliku da intervjuiše, među kojma su i Ivo Andrić, Meša Selimović, Skender Kulenović... Na nas je najveći utisak ostavila njegova pozitivnost i euforičnost, uz tvrdnje da se uz rad i trud, a nadasve hrabrost da se slijede snovi, može ostvariti sve sto zamislimo”, ističe Masoničić.
 
Projekat “Dobar dan, kako ste?“ je podržan od strane Crvenog krsta Crne Gore, a finansira ga Evropska unija, uz podršku Crvenog krsta Austrije i Austrijske agencije za razvoj.