Društvo

VIDEO: Vaskršnja poslanica oca Slobodana Zekovića

by Vesna Šoškić; snimatelj Adi Karađuzović; montaža Senad Sukalić | 06:04:2018 | 16:47:15

Povodom pravoslavnog Vaskrsa, poruku vjernicima i građanima Bara uputio je arhijerejski protoprezviter Slobodan Zeković:  
 
“Blagodareći dobroti uredništva Radio Bara i portala Bar Info, imam veliko zadovoljstvo što mogu i ovim putem da u ime Pravoslavne crkvene opštine barske i sveštenstva arhijerejskog protoprezvitarijata barskog, svim pravoslavnim hrišćanima u našem gradu i okolini čestitam najradosniji praznik, praznik nad praznicima - vaskrsenje Hristovo, sa najradosnijim, pobjednim pozdravom ‘Hristos vaskrse, vaistinu vaskrse’.
 

Vaskrsenje Hristovo jeste temelj i osnova naše vjere, vaskrsenje Hristovo i naše vaskrsenje opšte u drugom Hristovom dolasku.
 
Prema riječima svetog apostola Pavla, ako Hristos nije vaskrsao, uzaludna je naša vjera, uzalud je naša propovijed. Hristos zaista vaskrse i tugu odnese, radost nam donese i život vječni darova. Zato neka radost Hristovog vaskrsenja obasja sva srca i sve hrišćanske domove u gradu Baru i cijelom svijetu. Da u ove svete dane svi sa ljubavlju prema Gospodu i međusobnom bratskom ljubavlju, zapjevamo divnu vaskršnju pjesmu.
 
Posvetimo se praznikom i jedan drugoga zagrlimo i oprostimo sve jedni drugima. Zajedno zapjevajmo pjesmu nad pjesmama ‘Hristos vaskrse iz mrtvih, smrću smrt uništi i svima u grobovima život darova’.
 
Još jednom čestitam ovaj praznik svim hrišćanima u gradu Baru i pozivam sve pravoslavne vjernike da se za Vaskrs saberemo u našem hramu Svetog Jovana Vladimira i ostalim hramovima u našem gradu, gdje se budu služile svete liturgije, da zajedno proslavimo Hristovo vaskrsenje.
 
Jutrenje praznično i sveta liturgija u našem sabornom hramu počeće u 7:00, na Vaskrs.
 
Svi ste dobro došli i neka vam je srećan i blagosloven ovaj veliki i sveti dan: ‘Hristos vaskrse, vaistinu vaskrse’”.