Društvo

Predsjednički izbori, 8. april

| 08:04:2018 | 16:37:09

Dr Vuksanović: Mjera njegovog morala je mjera nepravde i siromaštva

Kako se primiče dan početka promjena, jedini koji na ovim izborima gubi dok Crna Gora dobija - gospodin Đukanović, usplahireno ponavlja posljednju odbranu svakog autokrate – svi su izdajnici koji mene ne glasaju.
 

Kandidat Đukanović nije i ne može biti mjera morala, jer je nemoral u njegovom najbližem okruženju. Mjera njegovog morala je mjera nepravde i siromaštva u Crnoj Gori.
 
Gospodin Đukanović se tri puta povlačio  sa obećanjem da se neće vraćati i evo poslije tri decenije nije  našao  niti jednog u 120.000 članova DPS-a kome bi vjerovao, jer njemu ne trebaju saveznici već poslušnici. Svaki autokrata na kraju ostane sam - mogao je naučiti tu lekciju od svog političkog oca Slobodana Miloševića. 
 
Kako nema šta lijepo reći o načinu na koji vlada, kampanja mu se svela na klevetanje mene i drugih kandidata. Desperadosi o kojima govori su inače banditi u jeftinim vestern filmovima, ne tako različiti od onih koji se usred kampanje obračunavaju na ulicama naših gradova, i svi znaju da je za njihovo postojanje kriv on sam, i njegov režim, a nikako ja.
 
Tačno je da sam ja predsjednica za promjene, kao što je tačno da je on kandidat za zaštitu kriminala koji se obračunava na ulicama dok naši građani stradaju. Tačno je i da je on kandidat za zaštitu Marovića, Gvozdenovića, Ivanovića i svih sa kojima dijeli “viziju ekonomskog razvoja” a koji danas bježe i strahuju od pravde.
 
Ponosna sam što mu nijesmo dozvoli da proda i Luku Bar i to u trenutku kada se gradi auto-put koji će joj višestruko povećati vrijednost. Takva namjera teško može biti neznanje i lako može biti korupcija. Dobro je što smo ga zaustavili i što je čak i premijer Marković stao na našu stranu i bio protiv nauma kandidata DPS-a.
 
Kao buduća predsjednica priznaću svima dobre stvari i štititi postignute uspjehe, pa i kandidatu DPS-a, ali sam će odgovarati za sve loše što je učinio od Dubrovnika, preko Srebrenice, Cetinja.. do KAP-a, Deripaske,stvaranja otuđene i bahate “elite” i ostalih “napredaka i stabilnosti”. O 40.000 obećanih radnih mjesta da ne pričamo.
 
Naša želja je da okupimo Crnu Goru oko poštovanja zakona i ekonomskog razvoja, od koga će korist imati svi građani - da se mjerimo koliko ko daje, a ne koliko uzima od naše domovine. Kad bi patriotizam bio ko najviše uzme od svoje zemlje, kandidat DPS-a bio bi najveći u njenom milenijumskom trajanju.