Društvo

Predsjednički izbori, 9. april

| 09:04:2018 | 23:34:30

Dr Vuksanović u Kolašinu
 
Kandidatkinja za predsjednicu dr Draginja Vuksanović boravila je danas u Kolašinu gdje je posjetila sportsku zonu, Dom mladih, gradilište autoputa, upoznala se sa gradnjom infrastrukturnih objekata, a o funkcionisanju Opštine informisala je gradonačelnica Željka Vuksanović.

 
Do Kolašina je stigla vozom u kojem je razgovorala sa brojnim građanima o izazovima sa kojima se susrijeću.
 
Iskoristila je priliku da čuje mišljenje penzionera, studenata, radnika i vrijednih domaćina o tome na koji bi način bolje uredili Crnu Goru.
 
Prva posjeta je bila gradilištu priorotetne dionice autoputa: “Danas smo na trasi budućeg autoputa Bar-Boljare. Iako sam imala najavljenu posjetu kao poslanica u Skupštini i kandidatkinja za predsjednicu države, ona je sinoć otkazana. To je još jedna potvrda konstatacije Evropske unije o ‘zarobljenoj državi’. Uprkos tome danas smo tu da ne dozvolimo sebično prisvajanje najvećeg infrastrukturnog projekta radi nečije kampanje. Ovaj autoput je finansiran novcem svih građana i pripada svima. Ne pripada niti malo više onima koji se ugrađuju u njegovu gradnju, niti onima koji su zaboravili petlju za uključenje na put. Očekujem da će put biti završen u ugovorenom roku i na kvalitetan način, kao i da će javnost biti informisana i da se od građana neće kriti važne činjenice o njegovoj izgradnji”.
 
“Danas sam posjetila i Opštinu Kolašin i razgovarala sa predsjednicom Opštine o izazovima i perspektivama budućeg razvoja. Ohrabrena sam primjerom koji pokazuje kako se zaustavljanjem krađe i rasipničkog ponašanja može prepoloviti tekuća potrošnja i novac usmjeriti građanima, pa sada umjesto privatnih interesa opština rekonstruiše seoske puteve, već treću godinu za redom kupuje udžbenike prvacima, od ove i lap-topove polumaturantima. I na državnom nivou bismo, umjesto što finansiramo privatne hidrocentrale, mogli da obezbijedimo besplatne udžbenike za naše đake, da umjesto što u Tivtu čašćavamo milijardere sa dodatnih 5,6 miliona eura izgradimo novi klinički centar. Sve bismo to mogli kada ne bismo, kako kaže i Evropska unija, imali ‘zarobljenu državu’, koju jedan čovjek doživljava kao privatni posjed. Zbog toga su nam neophodne promjene”, rekla je Vuksanović.
 
U okviru posjete je sagledala i stanje u sportskom kompleksu: “Gazdovanje Sportskom salom i Domom mladih i ‘Gorštaka’ je najbolji primjer ponašanja koje moramo mijenjati. Od kada su izgrađeni, njima niko zvanično nije upravljao, već su bili poslužno dobro DPS funkcionera. Ne postoje izvještaji o njihovom radu, a pored nekoliko rekonstrukcija pogledajte stanje objekta izgrađenih 2001. godine. Uništena je višemilionska imovina, a omladina i sportska društva nemaju prostor za aktivnosti. I umjesto da se pripreme naših reprezentativaca i  sportskih klubova obavljaju u Kolašinu koji ima odlične uslove za razvoj sportskog turizma, danas imamo uništenu infrastrukturu. Da bismo to promijenili neophodne su promjene”.