Društvo

Mart u OŠ Anto Đedović

| 12:04:2018 | 11:54:03

U OŠ “Anto Đedović” veliku pažnju posvećuju radu sa učenicima, kako u redovnom nastavnom procesu, tako i u vannastavnim aktivnostima.
 
Ova škola je jedna od deset crnogorskih osnovnih škola koje učestvuju u projektu “Škole za 21. vijek”. Početkom marta, direktorima ovih škola u OŠ “Sutjeska” u Podgorici uručeni su mikrobitovi za rad u školi.
 
“U projekat je uključeno 100 učenika petog, šestog i sedmog razreda. Već početkom marta anketirani su učenici, dobijena saglasnost roditelja, ispunjeni početni upitnici za učenike i formiran tim nastavnika. Potom je formiran tim učenika sa kojima su koordinatori počeli obuku u vezi sa kritičkim razmišljanjem. Projektom koordiniraju nastavnici koji su oposebno obučeni”, kaže direktorka ove obrazovne ustanove, Stanka Vukčević.

 
Predstavnici škole 15. marta učestvovali su na izbornoj skupštini Crvenog krsta Bar. Sa ovom organizacijom imaju dobru saradnju, a 20. marta učenicima prvog razreda volonterke Crvenog krsta Dušanka Dabović i Marija Milinović, održale su predavanje “Povrede u kući”. U razgovoru i kroz zanimljivu prezentaciju, prvaci su učili o prvoj pomoći i dobili savjete kako da se čuvaju povreda u kući i pravilno reaguju u kriznim situacijama.
 
Od polovine marta u OŠ “Anto Đedović” održavaju se treninzi u okviru projekta “Džudo za djecu”, za učenike drugog, trećeg i četvrtog razreda. Obuku vrše džudo treneri u saradnji sa profesorom fizičkog vaspitanja u školi. Za realizaciju projekta, škola je dobila donaciju-70 tatami podloga i 30 kimona za djecu. Planirano je da obuka traje jednu godinu.

 
Svjetski Dan poezije, 21. mart, obilježen je poetskim časom, posvećenim pjesmi “Naočare moga Đeda” čuvenog pjesnika Dragana Radulovića. Tim povodom, odjeljenje I-3 posjetili su đedovi učenika-Borivoje Petrović i Pavle Perčobić, koji su pričali o svom djetinjstvu i školovanju. Djeca su u razgovoru sa njima saznala kakva se nekad živjelo, školovalo, igralo. Oni su svojim gostima recitovali stihove iz Radulovićeve pjesme.

 
Krajem marta u Podgorici održana je završena konferencija projekta “Teaching for Succes”, koji je realizovao Britanski savjet, a odnosi se na unapređenje nastave i izučavanja engleskog jezika. Konferenciji je prisustvovao i predstavnik OŠ “Anto Đedović”.