Društvo

NVO Orijent dijelila građanima ruže i parfeme

by Darija Marđokić | 13:04:2018 | 12:33:47

Nesvakidašnji i lijep gest juče su na Trgu Vladimira i Kosare priredili članovi barske NVO Orijent, sugrađanima dijeleći ruže, parfeme i slatkiše.
 
Ideja je, kako su kazali iz ove nevladine organizacije, potekla u razmišljanju da su društvo i sistem života takvi da se stalno traži, a malo daje.

 
„Preopterećeni smo raznim temama o kriminalu, ubistvima i politici. Želja nam je bila da ljude obradujemo nekim malim poklonima, ali od srca, sa kratkim porukama. Pored navedenog, još jedno razmišljanje je bilo - zašto se sjetimo naših majki, sestara, kćerki, žena samo jednom ili dvaput godišnje, pa smo odlučili da im poklonimo ružu, iako nije ni Osmi mart, ni 14. februar... Uz to smo muškarce darivali malim uljanim parfemima, a za najmlađe smo spremili slatkiše“, kazali su iz ove organizacije.
 
Reakcije građana su i više nego pozitivne.

 
„Ljudi su oduševljeni i ne mogu da vjeruju da to neko radi i ne traži ništa zauzvrat. Jako nam je potrebna afirmacija pozitivnih društvenih vrijednosti, a evo, sa ovim malim i skromnim poklonima, uljepšali smo makar na tren dan onima što su nas posjetili. Sa svim posjetiocima smo uz poklon, podijelili i čašicu lijepog i prijatnog, komšijskog razgovora. Za par sati smo sve podijelili“, istakli su iz NVO Orijent.
 
Članovi ove organizacije istu akciju danas sprovode i u Podgorici.