Društvo

Novinari iz BiH u posjeti Baru

| 21:04:2018 | 18:34:42

Turistička organizacija Bar je u petak ugostila studijsku grupu medija iz Bosne i Hercegovine.
 
Po dolasku u Bar goste je pozdravila v.d. direktora Neda Ivanović i predstavila kompletnu ponudu barske opštine i projekte koji su trenutno u fazi realizacije: “Trasom starog Ćira”, izgradnja fontane sa svjetlosnim efektima u centru grada na Trgu Vladimira i Kosare, uređenje četiri pećine, postavljanje skulpture “I Love Vir” u Virpazaru, uređenje četiri kružna toka, uređenje i mapiranje planinarskih staza u dužini od 100 km, “stazu orhideja”, “stazu ljekovitog bilja”, “stazu endema”, “stazu kestena”, “puteve maslina”, vinske podrume...
 
U okviru posjete barskoj opštini obišli su najznačajnije kulturno dobro Stari grad Bar, nakon čega su posjetili čaršiju i zelenu pijacu gdje su imali prilike da kupe domaće, organske proizvode, autentične proizvode našeg podneblja. Takođe su obišli Staru maslinu, staru 2243 godine. Kulturni centar je obezbijedio vodiča i besplatne ulaznice.
 
“Gosti su upoznati sa cijenama u privatnom i hotelskom smještaju, cijenama u ugostiteljskim objektima, cijenama plažnog mobilijara i parkinga. Iz Bara su ponijeli lijepe utiske, a najveći utisak na njih je ostavio Stari grad Bar, spoj Mediterana i Orijenta, koji je osoben po tome što se u njemu ne odvija život, pa ostavlja utisak neprolaznosti vremena”, ističu u TO Bar.
 
Mediji iz BiH su boravili u Crnoj Gori od 19. do 22. aprila u organizaciji Nacionalne turističke organizacije.