Društvo

Predstavnici FOSE u posjeti IO 24. novembar

| 23:04:2018 | 10:39:29

Izviđački odred “24. novembar” je ovog vikenda ugostio predstavnike organizacije FOSE (Friends of Scouting Europe) koji su boravili u Baru u sklopu posjete Crnoj Gori.
 
“Posjeta je zamišljena kao priprema za dolazak pedesetak članova ove organizacije u Bar. Članovi našeg odreda su imali priliku da predstavnicima ove organizacije prezentuju svoje aktivnosti, kao i sve ono čime se mi bavimo. Uz to, organizovali smo i obilazak značajnih lokacija našeg grada, da bi stvorili jasniju sliku kako na najbolji način da organizuju dolazak ostalih članova u oktobru. U oktobru će FOSE imati sastanak i u Podgorici. U sklopu ovog sastanka posjetiće ponovo naš grad i ta će posjeta biti malo drugačijeg karaktera. Naš odred je od strane Saveza izviđača prepoznat kao jedan od aktivnijih, što je jedan od glavnih razloga zašto su predstavnici ove organizacije izabrali nas i naš grad za jednu ovakvu posjetu. Nisu krili oduševljenje onim što su imali priliku da vide, na čemu zahvaljujemo TO Bar i Kulturnom centru”, kaže Dušan Masoničić u ime IO “24. novembar”.

 
Misija organizacije FOSE je da obezbijedi finansijsku podršku razvoju skautizma u Evropi, sa naglaskom na projekte nacionalnih izviđačkih organizacija u Centralnoj i Istočnoj Evropi, da bude sredstvo za prikupljanje novca za podršku projekata izviđača, te da poveća zadužbinski kapital kako bi se pružila finansijska podrška drugim aktivnostima evropskog izviđačkog regiona, kao što su seminari, događaji, publikacije i operativna podrška.