Društvo

Završen konkurs NVO Povjerenje - Dobar dan, kako ste

by Darija Marđokić | 25:04:2018 | 15:15:46

NVO “Povjerenje” sinoć je u balskoj sali Dvorca kralja Nikole održala završnu svečanost konkursa “Dobar dan, kako ste” koji je jedna od aktivnosti koje ova organizacija realizuje u sklopu istoimenog projekta.
 
Stručni žiri u sastavu: Nedeljka Cica Pavlović koja je ujedno i predsjednik žirija, Dr Gina Masoničić, Violeta Žudić, Irma Atić i Jelena Gavrilović, nije imao nimalo lak zadatak.
 
Prva mjesta na konkursu u kategoriji literarnih radova osvojile su Nikolina Gvozdenović (osnovci) i Sara Borančić (srednjoškolci), dok su u kategoriji likovnih radova prva mjesta osvojile Anastasija Asanović (osnovci) i Vasilisa Radović (srednjoškolci).

 
Ovim konkursom NVO “Povjerenje” je pružila mogućnost mladima da se iskažu i pokažu svoje emocije prema starijima pretočene u riječi i likovni izraz.
 
“Konkurs je jedan od bitnijih segmenata projekta ‘Dobar dan, kako ste?’. Znamo da stariji najviše vole druženje sa djecom, pa je vrlo bitna i slika koju najmlađi imaju o njima. Uz konkurs, aktivnosti koje realizujemo ovim projektom su: edukativne radionice sa našim starijim sugrađanima, druženja koja im organizujemo, kao i posjete. Organizovali smo izlet u Stoliv na Dane kamelije, a u planu su nam još dva izleta”, kazao je koordinator ovog projekta Dušan Masoničić.
 
Ovo je četvrti konkurs na istu temu koji NVO “Povjerenje” organizuje.


“Moram da naglasim da, iako je stigao priličan broj radova, nismo zadovoljni pristiglim brojem, mada smo njihovim kvalitetom više nego zadovoljni, jer je svaki od njih imao veoma važnu poruku. U sklopu završne svečanosti veliku podršku su nam dali mališani iz vrtića ‘Svetionik’, zajedno sa vaspitačicama i direktorkom Ivanom Durutović. Od samog početka realizacije projekta, učenici Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole su uključeni u skoro sve naše aktivnosti. Svojim zalaganjem stavili su nam do znanja da im je veoma stalo do naših starijih sugrađana, a svojim volonterskim aktivnostima su dali nemjerljiv doprinos našem projektu. Pošto su to izuzetno kreativni mladi ljudi, predstavili su nam se pozorišnim skečom kao i predivnom recitacijom”, kazala je predsjednica ove organizacije, dr Gina Masoničić.
 
Projekat “Dobar dan, kako ste” je podržan od strane Crvenog krsta Crne Gore, a finansira ga Evropska unija, uz pomoć Austrijske agencije za razvoj i Austrijskog Crvenog krsta.