Društvo

Đurović: Želimo da budemo još uspješniji i još bolji

by Vjera Knežević Vučićević | 26:04:2018 | 12:10:41

Firma “Cerovo” dobitnik je nagrade za društvenu odgovornost za 2017. godinu koju dodjeljuje Privredna komora.
 
“Ova nagrada ima dodatnu težinu jer ove godine Privredna komora obilježava značajan jubilej - 90 godina postojanja. Iako smo u posljednje vrijeme dobili nekoliko priznanja, svaka nagrada donosi radost, ponos, zadovoljstvo i satisfakciju za uložene rad, trud, energiju i materijalna sredstva… Nikada nećemo biti od onih koji će reći da im je dosta nagrada i pohvala. Želimo da budemo još uspješniji, još bolji, vodeći računa da sve što radimo bude bazirano na zdravim kriterijumima i uspjehu u radu. Sve mimo toga apsolutno ne dolazi u obzir kada je ‘Cerovo’ u pitanju”, ustvrdio je u razgovoru za Radio Bar i Bar Info Goran Đurović, vlasnik jedne od najuspješnijih firmi u Baru.
 
Asocijacija menadžera Crne Gore izabrala je Đurovića i za preduzetnika godine. Svečanost povodom dodjele tog priznanja organizovana je danas u hotelu “Hilton” u Podgorici.
 
“To je nagrada od esfnafskog udruženja, pa je samim tim ovo priznanje i draže, jer su moje kolege pokazale da se ne rukovode sujetom, već su spremne da podrže i da cijene uspjeh u radu”, zadovoljan je Đurović.
 
U vitrinama kompanije “Cerovo” sijaju i dvije “Iskre”- nagrade za filantropiju koja se dodjeljuje kompanijama, udruženjima i pojedincima za doprinos opštem dobru i razvoju građanskog društva.
 
“Prvu ‘Iskru’ smo dobili za doprinos lokalnoj zajednici. Akciju obnove košarkaških igrališta u barskim školama realizovali smo u saradnji sa Televizijom Vijesti i njihovom direktoricom Marijanom Bojanić. Nakon toga smo uz podršku Televizije Crne Gore i direktorice Andrijane Kadije pokrenuli akciju baziranu na unapređenju uslova u školama i vrtićima. Obnovili smo u jednom dijelu četiri škole i tri vrtića širom Crne Gore”, podsjeća Đurović.
 
Uspješni privrednik se na tome neće zaustaviti - uskoro pokreće novu akciju.

 
“Okupili smo partnere i već imamo ekipu za novi projekat - i u njoj ćemo imati pomoć RTCG, nosilac projekta biće ‘Cerovo’, a ovoga puta podržaće nas i Ministarstvo zdravlja. U planu je rekonstrukcija odjeljenja nekoliko bolnica i domova zdravlja u Crnoj Gori- od Pljevalja, Mojkovca, Virpazara, Vladimira (Ulcinj). Nećemo stati na tome, jer na žalost, u Crnoj Gori postoje brojne oblasti u kojima je potrebno ulaganje”, najavljuje Đurović.
 
Naredna akcija nije prva kojom “Cerovo” pomaže poboljšanju uslova rada ljekara i smještaja pacijenata u zdravstvenim ustanovama - značajno su doprinijeli i rekonstrukciji hirurškog odjeljenja Opšte bolnice u Baru.
 
“Pomogli smo doniranjem građevinskog materijala. Uz sugestiju direktora bolnice Dragana Tomanovića procijenili smo da je upravo tom odjeljenju pomoć najneophodnija. Bilo nam je zadovoljstvo da doprinesemo da uslovi za ljekare i bolesnike budu makar malo bolji”, kazao je Đurović.
 
Govoreći o tretmanu od strane lokalne zajednice, vlasnik “Cerova” kaže da je zadovoljan odnosom koji firma uživa od sugrađana i institucija. S obzirom da su prisutni u dosta gradova širom države, ističe da “ljudi svugdje jako lijepo reaguju cijeneći trud i zalaganje”.
 
“Kada smo kretali u priču vezanu za društvenu odgovornost i pokrenuli prvi malo ozbiljniji projekat (renoviranje košarkaških terena) vrlo mali broj kompanija je bio svjestan značaja takvih poduhvata. Danas, nakon toliko godina, sve više privrednika se uključuje. U prilog tome govori činjenica da su rijetki dani koji prođu bez objave u medijima da je neka kompanija donirala sredstva ili pokrenula akciju pomoći pojedincima, organizacijama… To je sjajna stvar i mislim da je svijest kod mojih kolega privrednika probuđena i da će toga biti još više”, zaključuje ovaj uspješni privrednik i filantrop.