Društvo

Lokalni izbori, 26. april

| 26:04:2018 | 14:24:18

SOCIJALDEMOKRATE BARA PREDALE ODBORNIČKU LISTU
(piše: Vesna Šoškić, kamera i montaža A. Karađuzović, photo A. Baković)

 
Socijaldemokrate Bara danas su Opštinskoj izbornoj komisiji predale listu sa imenima odborničkih kandidata za predstojeće lokalne izbore, čime i zvanično počinje kampanja za ovu partiju. Nosilac liste je dugogodišnji i ugledni političar, predsjednik OO SD i potpredsjednik Socijaldemokrata Crne Gore Mićo Orlandić. Slogan ove partije, koji odražava i suštinu njihovih programskih načela, jeste: "Socijaldemokrate Crne Gore - Mićo Orlandić - Dosljedno za nova radna mjesta i razvoj Bara".
 
“Poštovani sugrađani, danas su Socijaldemokrate predale odborničku listu koja je pobjednička u našem gradu. Pobjednička, jer odražava sve velike barske vrijednosti oličene u multikulturalnosti i jedinstvenosti. Na listi su izuzetni privrednici Bara, vrijedni zdravstveni, prosvjetni i drugi radnici. Uvjeren sam da će naići na veliku podršku kod naših sugrađana i da ćemo uz dobru kampanju koju vodimo u našem gradu, ostvariti odličan rezultat na lokalnim izborima", kazao je nosilac Mićo Orlandić.

 
Žene su uvijek u ovoj partiji imale poseban i zaslužen status. Tako je i na odborničkoj listi.
 
“Kao i u Crnoj Gori, tako i ovdje, žene su najbolji dio nas. Na našoj listi je dvanaest divnih dama, koje su dokazane u svojim profesijama i koje vrijedno rade na svojim radnim mjestima. Na odborničkoj listi su i mladi, nezaposleni i kvalitetni ljudi, što potvrđuje i kvalitet liste, kao i zastupljenost svih struktura društva", istakao je Orlandić.
 
Socijaldemokrate okupljaju veliki broj mladih, koje najviše zanima rješavanje ključnog problema našeg društva, a to je nezaposlenost. I, prema tom pitanju, ova partija ima krajnje ozbiljan pristup, naglasio je njen čelni čovjek.
 
“Naš izborni program za lokalne izbore je 90% ekonomski, a naš slogan glasi ‘Za nova radna mjesta i razvoj naše opštine’, jer cijenimo da je to izuzetno važno i nužno potrebno. U našem gradu živi preko 16.000 mladih ljudi, ispod 29 godina starosti. Kroz realizaciju izbornog programa i osnivanje buduće Agencije za razvoj, želimo da stvorimo uslove da svake godine ulažemo preko 1.000.000 € u nova radna mjesta, ne računajući ona sredstva koja će biti ulagana sa nivoa Vlade u našu opštinu. Mladi i njihovi roditelji mogu da se nadaju dobroj inicijativi za rješavanje tog gorućeg problema", istakao je Orlandić.
 
Na pitanje da li očekuje i da li je zainteresovan za mjesto predsjednika opštine Bar, Mićo Orlandić je odgovorio:
 
“Prvenstveno očekujemo da sačuvamo naše jedinstvo i povjerenje koje imamo u partiji, da sačuvamo sve ove dobre ljude koji rade vrijedno i predano za ideju Socijaldemokratije. Uvjereni smo da ćemo ostvariti odličan rezultat, što će nam omogućiti da više odlučujemo i da se više pitamo, kada su u pitanju sve važne stvari i razvoj naše opštine”, zaključuje nosilac izborničke liste SD Bara Mićo Orlandić.

 
Lista kandidata za odbornike “Socijaldemokrate Crne Gore - Mićo Orlandić - Dosljedno za nova radna mjesta i razvoj Bara” utvrđena je po sljedećem redosljedu:
 1. Mićo Orlandić
 2. Nedeljko Lale Čović
 3. Bećir Berjašević
 4. Marina Trceta
 5. dr Simeun Dragaš
 6. Savo Pavlović
 7. Amir Muslić
 8. Milena Đonović
 9. Stefan Šušter
 10. Osman Đokić
 11. Goran Simić
 12. Slavica Adžić
 13. Srđan Perkolić
 14. Branko Vukmanović
 15. Drago Drobnjak
 16. Aleksandra Nikezić Grabež
 17. Jelena Vučeraković
 18. Mustafa Peročević
 19. Željko Đurišić
 20. Aldijana Nurković
 21. Janko Pešić
 22. Jakup Bato Mehmedović
 23. Božidar Vučetić
 24. Stanislava Tanja Bardić
 25. Jelena Odović
 26. Ćazim Ćaki Velić
 27. Ivo Perajković
 28. Kristina Dabanović
 29. Enes Metović
 30. Ševala Dupljak
 31. Dragan Radulović
 32. Aleksandra Masoničić
 33. Stevo Pejović
 34. Branislav Bane Nenezić
 35. Danilo Orlandić
 36. Slađana Živanović
 37. Zoran Pajović