Društvo

VIDEO: IV maskenbal protekao u humanitarnoj atmosferi

by Vesna Šoškić/Nemanja Janković, kamera i montaža Adi Karađuzović | 26:04:2018 | 18:44:52

U Sportskoj dvorani Topolica u Baru, u organizaciji Sportsko-rekreativnog centra, održan je IV maskenbal barskih predškolaca, na kojem je učestvovalo 750 mališana iz Javne predškolske ustanove "Vukosava Ivanović Mašanović" i privatnih vrtića "Bajka" i "Svetionik". Izuzetno dobro organizovan maskenbal, koji je pokazao veliki trud i kreativnost vaspitača i djece, imao je i humanitarni karakter -  sakupljana su sredstva za pomoć u liječenju jednogodišnje Maše Baošić iz Sutomora.

 
Bila je to još jedna magična noć na IV tradicionalnom maskenbalu u barskoj Sportskoj dvorani, u kojoj su dominirali razigrana mašta i zadivljujuća kreativnost. Pred više od 2.000 ljudi, mališani barskih vrtića su se predstavili sa 12 grupnih maski i svojim dobro osmišljenim koreografijama i atraktivnim maskama, mamili su osmjehe i aplauze i publike i žirija.
 
Za sve učesnike obezbjeđeni su simbolični pokloni, a za najbolje i vrijedne nagrade.
 
Prvo mjesto i poklon-LCD televizor osvojila je područna jedinica vrtića "Vukosava Ivanović Mašanović"-"Delfin", za masku "Uhvati ritam Afrike".
 
Vaspitačica Esma Kurgaš kazala je da nijesu ni sumnjali da će osvojiti nagradu.
 
“Uložili smo veliki trud , djeca i roditelji i vaspitači. Pripremali smo se dvadesetak dana i nije bilo teško. Uživali smo i radovali se mnogo radeći maske. Pričali smo o Africi, upoznavali njihovu kulturu, pravili afričke instrumente", istakla je Kurgaš. I djeca su prenijela lijepe utiske i zadovoljstvo što su pobjednici maskenbala.
 
Drugu nagradu (muzičku liniju i digitalni foto aparat) dobio je takođe, vrtić "Vukosava Ivanović Mašanović"- područna jedinica "Pužić Veseljko"-starija grupa sa maskom "Mažoretke".
 
"I prošle godine smo učestvovali i dobili drugu nagradu. Sa velikim zadovoljstvom smo se priključili ovoj divnoj manifestaciji. Ideju za masku je dala jedna djevojčica, a sve starije grupe su je prihvatile i krenuli smo u posao. Najvažnije da su se djeca učila kreativnosti i da smo svi zajedno uživali", kazala je vaspitačica Ljiljana Jović.

 
Treće mjesto i nagrada-muzička linija , pripala je područnoj jedinici "Mala maslina", iz Starog Bara, vrtića "Vukosava Ivanović Mašanović", koji su se predstavili sa maskom i koreografijom "Porodica dimnjačara".
 
Marija Džarić, vaspitačica je objasnila da su u toku vaspitno-obrazovnog procesa došli do saznanja da djeca ne znaju što je dimnjačar.
 
"Zato smo odlučili da se posvetimo izradi ovih maski koje predstavljaju ljude koji se bave tim zanimanjem. Veoma smo zadovoljni učešćem u ovoj izuzetno lijepo osmišljenoj manifestaciji u našoj dvorani, nagradom... Zahvaljujem se koleginicama i roditeljima koji su nam pružili veliku podršku", kazala je Džarić.
 
U vrtiću "Vukosava Ivanović Mašanović" ne kriju zadovoljstvo, jer su sve tri nagrade stigle u ovu ustanovu.
 
“Ovo je bilo lijepo proljećno druženje pod maskama. Djeca su se zabavila, a i svi mi zajedno sa njima", kazala je Olivera Mujičić,
pomoćnica direktorke vrtića.
 
Nagrade najboljima uručio je direktor Sportsko-rekreativnog centra Branislav Bane Nenezić, koji je više puta u toku trajanja maskenbala podsjetio koliko je važna solidarnost i humanost, pozivajući prisutne da doniraju novac za liječenje malene Maše u Turskoj.
 
Na njegovu ideju je i započeta ova lijepa manifestacija prije četiri godine, kako bi nova, savremena sportska dvorana bila dostupna, osim sportskih, i za druga dešavanja.

 
 
“Iz godine u godinu sve je više učesnika, što nas posebno raduje. I večeras je bila fantastična atmosfera. Za nas nije bilo teško organizovati ovakav program, jer svakodnevno se suočavamo sa organizaciono zahtjevnim događanjima. Zato iskreno divljenje za trud djece, vaspitača i roditelja, koji su doprinjeli da sve izgleda savršeno", kazao je direktor Branislav Nenezić, koji je istakao da su se ovoga puta potrudili da obezbjede i nagrade, koje su, kako je kazao, "pokloni za trud, ali i podsticaj za naredni period".
 
Na maskenbalu je sakupljeno 683€, a tokom programa poslato je oko 500 poruka za Mašu.
 
Za Mašin zdravi osmjeh nedostaje još novca.
 
Možete ga donirati slanjem SMS poruke 19 na broj 14543 ili uplatom na žiro račun 520-14716-62, devizni 520042-8756-31.