Društvo

Kinološki Adriatic Cup ispred SD Topolica

by R.Petrić, Vijesti | 06:05:2018 | 21:28:28

Na terenima Sportske hale “Topolica” danas je završen dvodnevni kinološki ”Adrijatik Kup 2018” u sklopu kojeg su priređene jedna CAC i dvije CACIB izložbe, te specijalizovane izložbe rasa kane korso, terijer tipa bul, francuski buldog, čivava, dogo argentino i doberman.
 

Prema riječima Miodraga Vreteničića, predsjednika barskog Kinološkog društva “Jadran” koje je organizovalo veliki kinološki skup, u katalogu CAC i CACIB izložbi bio je upisan po 581 pas, a na specijalizovanim izložbama bilo je 195 pasa, čiji su izlagači došli iz skoro svih evropskih zemalja, Japana, Kine, SAD i Indonezije.

 
“Na samom kraju Kupa, po izboru sudije Vaska Mudreše od devet BIS pobjednika SUPREME BIS i pobjednik ‘Adrijatik Kup 2018’ postao je afenpinčer Point Dexter V. Tani Kazari, vlasnika Hana Šredera iz Poljske. Izložba je održana na velikim i odlično pripremljenim ringovima koji su pružili su pun komfor izlagačima i posjetiocima, a otvorio ju je predsjednik SO Bar Radomir Novaković Cakan, koji je sam poznati crnogorski kinolog”, rekao je Vreteničić.
 
On je kazao da je u finalu takozvanog SUPRIME BIS sudija Dragana Vlahović Stefanović iz Srbije za najljepšu bebu izabrala američkog starfordskog terijera Baron, u vlasništvu Nusreta i Ermina Đokovića iz Tuzi. Za najljepše štene, sudija Vojo Brajović iz Crne Gore je izabrao epanjel bretona Tea-Lara Sutormanska vlasnika Darka Vujačića iz Bara, a za najljepšeg veterana, sudija Ana Albrigo iz Italije izabrala je jazavičara minijaturnog duge dlake Monteckel Genesis vlasnice Jelizavete Sidelnikove iz Ukrajine. Najljepši mladi pas po izboru sudije Branislava Rajića iz Slovenije bio je pomeranski špic Nongfilmtiffany’s Mr Henry vlasnika Stranislava Vasiljevića iz Srbije.