Društvo

Komunalci odnijeli kabasti otpad iz centra

| 11:05:2018 | 10:34:54

Sprega Bar Infa i Komunalnog sektora preduzeća Komunalne djelatnosti doo funkcioniše uspješno više od 10 godina, a juče smo dobili novi primjer za to.
 
Nakon što je u našu redakciju stigao mejl od čitalaca iz zgrade u Ulici popa Dukljanina o velikoj količini tzv. kabastog - građevinskog otpada pored kontejnera, čime se već nekoliko dana onemogućava pristup njima i zauzima dva parking mjesta, proslijedili smo ga, uz molbu za reakciju, Komunalnom sektoru.
 
Nije prošlo ni nekoliko sati, daske, prozori, vrata i vreće sa šutom su uklonjene, ali i sav ostali kabasti otpad.

 
„Ovo je otpad koji je pored kontejnera ostavio vlasnik stana ili ugostiteljskog objekta nakon renoviranja, ne poštujući dogovor, niti molbu koju smo uputili građanima za poštovanje procedure o odvoženju kabastog otpada. Umjesto da nekoliko dana ugrožava normalno funkcionisanje života u samom centru grada, trebao je vlasnik samo nazvati, i naše ekipe bi odnijele otpad. Samo na ovoj lokaciji u posljednjih godinu dana to smo radili nekoliko puta. Još jednom apelujem na sve koji obnavljaju stanove ili kafiće i restorane da se dogovorimo za odvoz kabastog otpada, nema potrebe da ružimo grad, pogotovo sad kad je sezona na pragu. Svi zajedno treba da damo doprinos da Bar bude onakav po čemu je i prepoznatljiv – čist i uredan. Čuvajmo naš grad, a na svaku pruženu ruku građana, mi ćemo uzvratiti našim radom višestruko“, kaže za Bar Info rukovodilac Komunalnog sektora preduzeća Komunalne djelatnosti doo.
 
Svi građani koji imaju bilo koju vrstu kabastog otpada (građevinski materijal, tehnika, stari namještaj), mogu to da prijave u Komunalne djelatnosti doo svakog radnog dana pozivom na telefonski broj 312-479 i 311-418 od 7 do 15 časova. Svako samoinicijativno odlaganje ove vrste otpada može biti sankcionisano od strane Komunalne policije, shodno Odluci o komunalnom uređenju grada.