Društvo

Nastavljeni radovi na šetalištu Žukotrlica

by Željko Milović | 11:05:2018 | 15:32:03

Kroz saradnju Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore i Opštine Bar, krajem aprila su nastavljeni radovi na izgradnji šetališta Žukotrlica u Baru, postavljanju betonskih ploča i ambijentalnom uređenju ovog dijela barske opštine.
 

“Shodno projektu, šetalište se popločava sivim behaton pločama dimenzija 30x30x6 metara, a da bordure i šare tamnosivim pločama istih dimenzija. Izvođač radova je do danas izvršio popločavanje jedne trećine šetališta. U okviru ove faze predviđena je i izgradnja betonskog potpornog zida, dužine 240 metara, kao i nastavljanje izgradnje postojećeg parapetnog betonskog zida i oblaganje gornje površine zida obrađenom daskom. Planirano je i postavljanje šest tuš baterija sa po tri tuša, 12 kabina za presvlačenje i tri kule za spasioce, kao i dječjih i sportskih igrališta. Završetak radova na popločavanju šetališta očekuje se prije početka glavne turističke sezone 2018. godine”, kažu u JPMD Budva.
 

Ovaj posao je dogovoren Sporazum o zajedničkom finansiranju izgradnje i uređenja parternog uređenja šetališta i plaže na lokaciji Žukotrlica u Baru između JPMD i Opštine Bar. Aneksom je definisano da ukupna vrijednost radova iznosi 378.250 eura, a njih je u potpunosti finasiralo JPMD. Opština Bar je sprovela tenderski postupak za izbor izvođača radova, pa je izabrana firma “Kalamper” iz Bara, koja je 2013. godine otpočela i izvela radove na izgradnji tri toaleta, izgradnji nove vodovodne i kanalizacione mreže i postavljanju niskonaponskog kabla. Za ove radove utrošeno je 164.358 eura, dok su preostala sredstva u iznosu od 213.894 eura namijenjena za ambijentalno i funkcionalno uređenje šetališta.