Društvo

Proljećne aktivnosti OŠ Meksiko

| 14:05:2018 | 17:39:51

Proljeće su, već tradicionalno, u OŠ “Meksiko” obilježile razne aktivnosti.
 
Održana je radionica za učenike prvog razreda na časovima fizičkog vaspitanja, koju je, u okviru saradnje sa roditeljima, realizovala vaspitačica PPU “Svetionik” Snežana Andrović, da bi potom polaznici vrtića “Polje” na časovima likovne kulture, zajedno sa sadašnjim prvacima, pripremali proizvode za Proljećni sajam. Preduzetnički duh i kreativnost učenika prvog i drugog razreda, te budućih prvaka došli su do punog izražaja.

 
U okviru Teatra u školi, dramske sekcije za mlađi i stariji uzrast, kao i dramska sekcija stranih jezika, predstavile su repertoar koji su tokom godine pripremali sa nastavnicama. Na XI Festivalu dječijeg teatra Crne Gore “Čedo Dragović” dramske sekcije su osvojile prvo mjesto za epizodnu žensku ulogu (tetkice iz predstave “Uspavana ljepotica” Željana Marstijepović, Ema Kujović i Nataša Merdović), te treća mjesta za scenu za obje predstave – “Uspavana ljepotica” koju su pripremale učitaljice Radmila ObradovićMunira Delalić i “Kapetan Džon Piplfoks” nastavnice Rajke Nikolić.   

 
Uslijedilo je učešće u programu “Svi putevi vode do knjige”- kviz igri „Čitam i igram se“ i kreativnoj radionici “Rastem uz Malog princa“ - koji su osmislili Kulturni centar Bar i Narodna biblioteka i čitaonica  “Ivo Vučković”.
 
Škola je na Olimpijadi imala takmičare iz matematike, hemije i biologije, a predstavnici Srednje ekonomsko-ugostiteljske i Srednje stručne škole učenicima IX razreda prezentovali su uslove za upis i smjerove koji su ponuđeni za narednu školsku godinu.

 

Prigodnim kulturno-umjetničkim programom, obilježen je 96. rođendan škole, na kojem su pohvalnice i školski list “Primorac”, kao najbolji članovi sekcija, dobila 22 učenika. Povodom ovog značajnog datuma raspisani su literarni i likovni konkurs “Mojoj školi za rođendan”. 
 
Prvo mjesto na literarnom konkursu za mlađi uzrast osvojila je Hristina Ružić V-3, drugo Vladana Zarić IV-1, a treće Sara Muratović V-1. Kod starijih uzrasta, prva je Jovana Martinić IX-4, drugi Božidar Marđokić  IX-3, a treći Aldijan Bahović VI-2. Na likovnom konkursu, mlađi uzrast, prvi je bio Arijan Ćeranić II-2, druga Nada Zarubica IV-2, a treći Sebastian Alboiu V-3. Kod starijih, prva je Melisa Mujović IX-4, druga Jelena Popović VIII-1, a treća Aleksandra Stojanović VIII-1. Učenicima koji su osvojili prva tri mjesta su uručene knjige, a prvima i novčane nagrade.

 
Učenici OŠ “Meksiko” su učestvovali i na Opštinskom takmičenju recitatora, te na takmičenju  “Profesionalna orijentacija” u organizaciji CIPS-a, gdje je učenik IX razreda Danilo Janjić osvojio prvu, a učenica Amina Dacić treću nagradu na likovnom konkursu.