Društvo

VIDEO: Emisija o Baru i Crnoj Gori na televiziji Sat 1

by Vesna Šoškić, kamera Adi Karađuzović, montaža Senad Sukalić | 16:05:2018 | 14:52:30

Poznata njemačka TV stanica “SAT 1” snimila je dokumentarni film o Baru i Crnoj Gori koji je emitovala u Njemačkoj, Austriji i Švajcarskoj, u okviru popularnog putopisnog serijala " Bez granica otkrivamo svijet". Koncepcija serijala jeste da predstavi najatraktivnije turističke destinacije svijeta onako kako ih vidi prosječan turista. U Baru, odnosno Crnoj Gori, rađen je u saradnji sa UNDP i Mikaelom Baderom, Njemcem koji živi u Baru i bavi se turizmom. Domaćin ekipi njemačke TV bio je i poznati barski i crnogorski mašinovođa Zoran Bošković, koji je na osnovu te saradnje, na kraju radne karijere, ostvario i svoj san - da sjedi u komandnoj kabini najbržeg voza u Evropi - njemačkog ICE 3 i uvjeri se kako funkcioniše najsavremenija željeznica.

 
 Mikael Bader je porijeklom iz Njemačke, a već dvanaest godina živi u Baru. Ovaj najpoznatiji "barski Njemac" učestvovao je u brojnim humanitarnim i drugim akcijama civilnog sektora, a inicijator je i niza ideja koje turistički promovišu Bar i Crnu Goru. Tako je došlo i do snimanja dokumentarno-promotivnog filma, koji je do sada vidjelo skoro 2.000.000 gledalaca, a ta priča otvorila je saradnju i na mnogim drugim poljima.
 
“Prošle godine kontaktirali su me novinari njemačke televizije SAT 1, koji su željeli da urade dokumentarni film o atrakcijama i posebnostima Crne Gore , u trajanju od 45 minuta. Proveo sam ih kroz naše primorje, ali i sjever Crne Gore, naišli smo na lijepe priče, predusretljive ljude i tako je nastao ovaj fantastičan film. Reakcije gledalaca, a vidjelo ga je više od dva miliona ljudi, su dobre. Puno Njemaca koji žele da dođu ovdje i provedu odmor, već su nas kontaktirali. Pokazali smo Crnu Goru, između ostalog i kao zelenu, ekološku turističku destinaciju", kazao je za Radio Bar i Bar info Mikael Bader, koji je naveo da je segment filma bio i vožnja njemačke ekipe vozom, na relaciji Bar-Bijelo Polje.

 
“ Vozio nas je iskusni mašinovođa Zoran Bošković i bila je to prilika da njemački novinari, a kasnije i gledaoci filma, upoznaju Crnu Goru i sa tog aspekta-pogledaju mostove, kanjone, fantastične predjele, ali i uvjere se koliko zelenih oaza ima ovdje. Zoran nam je tada otkrio svoju želju da vidi kako funkcionišu najbrži evropski vozovi u Njemačkoj", istakao je Bader.
 
“Zaista je to bio moj san i, mogu reći da je to kruna moje karijere, na njenom kraju, jer do kraja godine odlazim u penziju. To je jedno iskustvo koje bi poželio svaki mašinovođa. Radi se o najbržim vozovima koji su gotovo, tehnološko čudo. Iako naredne godine "izlazi" još savremeniji ICE 4 voz, ovo je za mene bilo dragocjeno. Sjedio sam, i bio na kratko, na komandnom punktu voza koji ima brzinu 300 km na sat, gdje sve funkcioniše elektronski i podsjeća na upravljanje avionom. Prošli smo najbržu dionicu Minhen-Berlin", kazao je Zoran Bošković, koji je pun utisaka, ne samo zbog tog iskustva, već i zbog izuzetnog prijema koji su imali u Njemačkoj.
 
“Počev od njemačkog ambasadora, njemačke željeznice Dojče Ban-a i svih kolega koji su me dočekali nadasve toplo i prijateljski. Veliki trud da sve realizujemo uložio je moj, sada slobodno mogu reći, veliki prijatelj Mikael Bader, koji puno radi na promociji Bara i Crne Gore. Sa nama je bio i mašinovođa koji je vozio kancelarku Angelu Merkel, a posebno me je oduševilo što je njemački ambasador došao na aerodrom u Berlinu da nas isprati i sazna kakvi su nam utisci i kako smo dočekani. Mogu reći da sam uvijek volio i poštovao njemački narod, a sada još više. Obišli smo i Rajhstag, zgradu EU,gdje su zaposleni znali da dolazimo i divno nas dočekali, bio za govornicom sa koje se obraćaju evropski lideri, niz muzeja, Bradenburšku kapiju", naglasio je Zoran Bošković, skroman i radan čovjek, koji se sa punom ljubavlju i odgovornošću gotovo četiri decenije posvetio zahtjevnom poslu mašinovođe.

 
"Za taj posao potrebna je izuzetna odgovornost i savjesnost, kao i fizička i psihološka spremnost. Takođe, spremnost da ste stalno u akciji, bez uobičajnog radnog vremena,  specijalna disciplina. Trudio sam se da to ispoštujem i završavam radnu karijeru bez ijednog incidenta. Prenio sam tu ljubav i znanje na sina Luku, koji je takođe mašinovođa. Sačuvao sam zdravlje i taj zdravi odnos i prema poslu i prema društvu, što mi je najvažnije. Ponovo da se rodim, opet bih bio mašinovođa", govori sa neskrivenim emocijama barski mašinovođa Zoran Bošković.
 
U ostvarenju ove lijepe ideje Mikaelu Baderu , uz nemačku ambasadu, podršku je pružila NTO CG, Montenegro Airlines i kompanija "Plantaže"..