Društvo

Preminula novinarka Radio Bara Nedeljka Cica Pavlović

by Vesna Šoškić | 22:05:2018 | 17:06:28

Radio Bar je danas ostao bez jedne od svojih najboljih i najpredanijih novinarki. Prerano nas je napustila Nedeljka Pavlović, naša Cica, ali i dobra, topla duša našeg grada.
 
 Bila je dopisnica značajnih jugoslovenskih listova, radija i televizija, a u svojoj autorskoj emisiji “Govorimo da bi nas vidjeli”, u matičnoj kući, ugostila je brojne poznate ličnosti: poljskog kosmonauta Mihaela Hermaševskog, ambasadore Francuske, Japana, Kube, princezu Lindu Karađorđević, princa Nikolu Petrovića, istaknute slikare, književnike...
 

Iako predana novinarstvu do kraja, naporedo je i pisala. Objavila je zbirku poezije “Ja neka druga” i pripremala dvije nove knjige - roman “Sivi CV” i zbirku intervjua sa poznatim ličnostima. Možda ćemo iz ovih rukopisa saznati što je još Cica imala da nam kaže, a rekla nam je i ostavila dosta - kroz sav svoj radni angažman, ali, prije svega, kao prijatelj i drug. Znala je to da bude, danas kada je prijatelja sve manje. Bila je jedna od rijetkih koleginica i ljudi na koju ste uvijek mogli da računate,  kada su vam pomoć i podrška potrebni. Radila je to iz punog srca, sa neskrivenim i dubokim emocijama. Emocije su obilježile cijeli Cicin život i rad. Voljela je bez granica svoje roditelje, sestru i njenu porodicu, ali i Pristan iz djetinjstva, Bar, putovanja, Radio Bar i novinarstvo...
 

Vječita djevojčica,nepopravljivi sanjar, pustolov po stazama života, ikona Radio Bara i ovoga grada, Nedeljka Cica Pavlović, govorila je: “Jesu moji sagovornici sjajni, svjetski ljudi, kosmonauti, prinčevi i princeze, slikari, pisci, državnici, umjetnici... Ali, ja ne znam na što sam više ponosna - na svijet, svjetske ulice i drumove, te divne, velike ličnosti, ili na ovaj naš Bar i naš barski bulevar u kojem je Radio Bar”.
 

Zato je Radio Bar danas tužan i prazan. I kako će tek biti prazan bez Nedeljke Cice Pavlović.
 
U našim srcima ostaje zauvijek, a na put vječnog smiraja i počinka ispratićemo je sjutra, 23. maja, u 17:00 na gradskom groblju Gvozden Brijeg.