Društvo

VIDEO: Brod Dubrovnik ponovo na liniji Bar-Bari

by V. Šoškić, kamera A. Karađuzović, montaža S. Sukalić, photo A. Baković | 23:05:2018 | 15:39:03

Na pomorskoj liniji Bar-Bari, nakon zimske pauze, ponovo će saobraćati brod "Dubrovnik" hrvatske “Jadrolinije”. Na prvo putovanje za Bari kreće večeras, a do kraja sezone ovu liniju održavaće jednom, odnosno 2 puta sedmično. Tokom maja i juna srijedom, u julu i avgustu srijedom i subotom, a od septembra do decembra ponovo jednom sedmično.

 
Nakon što je brod "Sveti Stefan", zbog ukidanja klase, poslije pet decenija, prestao da saobraća na liniji Bar-Bari, Barska plovidba je prošle godine sklopila ugovor sa hrvatskom Jadrolinijom o najmu ove pomortske rute.
 
“Izuzetno smo zadovoljni saradnjom u proteklom periodu i uvjeren sam da će tako biti i u 2018. Linija Bar-Bari uspostavljena je još daleke 1965. godine, pod pokroviteljstvom tadašnje Prekookeanske plovidbe. Prevezeno je preko 2.000 000 putnika, 450.000 automobila, 150.000 kamiona i trejlera, što je velika cifra za Crnu Goru", kazao je na današnjoj svečanosti povodom sezonskog otvaranja linije, Tihomir Mirković, v.d. izvršnog direktora Barske plovidbe. On je podsjetio da su najuspješnije godine bile 1995. i 1996., kada je na godišnjem nivou prevezeno 100.000 putnika.

 
Angažovanjem hrvatske Jadrolinije održan je kontinuitet pomorskog saobraćaja između Bara i Italije.
 
“Na ovaj način održana je  tradicionalna linija. U Crnoj Gori i Baru dočekani smo otvorenog srca i raširenih ruku. Obje kompanije ostvariće značajan profit, a linija će najviše koristiti putnicima. Vjerujem da će ova saradnja otvoriti  mogućnosti za poslovne projekte i na drugim poljima", kazao je Ante Vranjac, član UO Jadrolinije, koji je istakao da će ova godina, na osnovu turističkih pokazatelja biti uspješnija od prošle.

 
Barska plovidba naporedo pokušava da na tržištu polovnih feri brodova pronađe odgovarajući, koji bi ponovo, slijedeći popularnost i tradiciju "Sveca", bio barski i crnogorski brend.