Društvo

U Sutomoru održana konferencija Jezik solidarnosti

by Nemanja Jankovic | 25:05:2018 | 14:39:38

U hotelu “Sato” u Sutomoru tokom prethodna dva dana, a pod pokroviteljstvom ruske interaktivne televizijske kuće “Profi TV”, održana je međunarodna konferencija pod motom “Jezik solidarnosti i  najbolji primjeri iz prakse informativnog rada sindikata”. Po ocjeni glavnog urednika ove interaktivne TV kuće i organizatora seminara Sergeja Drandrova, konferencija je uspješno organizovana, a svi učesnici su imali jedinstvenu priliku da razmijene mišljenja na ovu temu.
 
“Odabrali smo Crnu Goru i vaš grad zbog toga što je ovo idealno mjesto za održavanje ovakve konferencije na kojoj je učestvovalo preko 50 sindikalaca iz zemalja okruženja, ali i bivših sovjetskih republika. Mislim da su učesnici imali što da čuju, da razmijene iskustva, i saznaju puno toga o novim modelima udruživanja sindikalnih organizacija, kao i o načinu njihovog vođenja. Velika zahvalnost i našim domaćinima iz Saveza sindikata Crne Gore koji su pokazali visok stepen pripremljenosti za ovu temu, al ii promjene koje neminovno dolaze”, rekao je, između ostalog, Drandrov.

 
I Srbija je imala svoje predstavnike na ovoj konferenciji. Ispred Sindikata radnika EPS, u našem gradu je boravila i Đina Trišović, koja nije krila svoje oduševljenje i Barom ali i konferencijom.
 
“Osim što smo zaista svi iz bivših zemalja regiona imali prilike da čujemo mnogo korisnih informacija na temu seminara, ja sam istinski uživala u vašem gradu. Takođe, sindikat koji ja lično predstavljam mora da ide u korak sa vremenom i modernim tokovima, i drago mi je što smo baš ovdje o tome razgovarali”, rekla je Trišović.
 
Osim čelnih ljudi SSSCG, konferenciji je prisustvovao i Savo Nikotić, predsjednik Sindikalnog povjereništva Bar i predsjednik Sindikata Luke Bar, koji nije krio svoje zadovoljstvo onim iskustvima koja su neophodna za napredak sindikalnih organizacija u Crnoj Gori….
 
“Neminovno je da nova vremena dolaze, novi ljudi, nove ideje. I baš zbog toga je važno da i mi ovdje čujemo iskustva iz zemalja, i to ne samo onih koje su nama geopgrafski bliske. Zaista sam počastvovan što sam bio dio ove međunarodne konferencije. Mnogo toga što je rečeno pokušaćemo da implementiramo i u praksi, iako će za određene stvari trebati vremena”, rekao je Nikotić.
 
Organizatori su istakli da bi i sljedeća konferencija ovakvog tipa mogla biti održana u Baru i Crnoj Gori.