Društvo

Radovi u centru grada

by Ivanka Leković | 25:05:2018 | 14:45:15

U centru grada, nakon izvođenja hidrotehničkih instalacija, asfaltiranja saobraćajnica i postavljanja horizontalne signalizacije, u toku je uređenje pješačkih komunikacija (pješačkih staza, trotoara), saznaje Radio Bar iz Sekretarijata za imovinu, zastupanje i investicije.
 
Radovi se izvode u Makedonskoj, i u Ulici Rista Lekića sve do nekadašnje “Kaće”. Radi se i na sanaciji parking mjesta u ovim ulicama - oštećeni behatoni zamjenjuju se novima. Radovi na rekonstrukciji pješačke staze do Suda su okončani.

 
Kako kažu iz ovog Sekretarijata, kad ovi radovi budu okončani, preći će se na uređenje pješačkih komunikacija kod doma zdravlja i hrama, dok će iza nekadašnjeg “Tehnoprometa” biti sanirani parkinzi.
 
“Radovi su organizovani parcijalno i na način da ne ometaju ni automobilski saobraćaj, ni pješake”, ističu iz Sekretarijata.
 
U planu je da narednog mjeseca budu sanirani oštećeni ivičnjaci u ovim, ali i u svim ostalim ulicama, a nakon završetka radova slijedi hortikulturno uređenje zelenih površina duž pješačkih staza.