Društvo

Biolozi zadovoljni postignutim na Olimpijadi znanja

by Milanka Vukosavović | 28:05:2018 | 12:39:29

Na sastanku Aktiva biologa, koji je održan prošlog petka, analizirana su pitanja i rezultati sa Olimpijade znanja, koja se svakog maja organizuje na Prirodno-matematičkom fakultetu u Podgorici, u organizaciji PMF i Društva matematičara Crne Gore, pod pokroviteljstvom CANU i Univerziteta Crne Gore.
 
Barski biolozi su uglavnom zadovoljni postignutim. “Ove godine je bilo strašno teško pripremati učenike, imajući u vidu da se u VIII i IX razredu biologija realizovala sa jednim časom nedeljno, umjesto dosadašnja dva", kazala je predsjednik Aktiva Mirjana Vučinić.
 
Iz biologije, na nivou osnovnih škola u kategoriji  VIII razreda, učestvovao je 41 kandidat - od toga iz barskih osnovnih škola 7 učenika.  Prvo mjesto je osvojio Aleksa Knežević iz škole “Blažo Jokov Orlandić” pod mentorstvom Milanke Škipine.
 
U kategoriji  IX razreda učestvovalo je 40 kandidata - tri takmičara iz barskih osnovnih škola. Treće mjesto – drugu nagradu je osvojila Milica Ćorić, učenica OŠ “Jugoslavija”, a šesto mjesto Iva Obradović iz iste škole, obje pod mentorstvom Mirjane Vučinić. Jedanaesto mjesto je osvojio Orhan Količić iz OŠ “Meksiko”. Njegov mentor je bila Ramiza Joha.