Društvo

Preduzeće Capris doo među najboljima u Crnoj Gori

by Željko Milović | 31:05:2018 | 10:12:30

Projekat "100 najvećih u Crnoj Gori" koji se realizuje kroz partnerstvo “BI Consultinga”, Ministarstva finansija i Ministarstva ekonomije i uz pokroviteljstvo Societe Generale banke Montenegro, te ekskluzivno partnerstvo sa Crnogorskim Telekomom, a koji ima za cilj promociju pozitivne privredne prakse i poslovnog ambijenta u Crnoj Gori, u završnoj je fazi.
 

Nakon kampanje koja traje četiri mjeseca i bazira se na podizanju kulture urednog finansijskog izvještavanja, što je u direktnoj vezi sa rangiranjem kompanija u okviru projekta, poznato je koja su najuspješnija preduzeća u državi.
 

Među prvorangiranima - nagrađenima na 25 listi najboljih, po kategorijama, od barskih preduzeća nalazi se jedino firma “Capris” (shipping and forwarding agency), u okviru kategorije mikropreduzeća, jer je u 2017. ostvarila dobit od 278.278€. Prema podacima iz Centralnog registra privrednih subjekata Crne Gore, izvršni direktor firme je Jelena Krstić, a centralno sjedište firme je u Kopru.

 

Osnivač “BI Consultinga”, vodećeg provajdera bonitetnih informacija, Ratko Nikolić kazao je na završnoj konferenciji za novinare da su u publikaciji navedena postignuća crnogorskih preduzeća u 2017. godini koja je, kako je ocijenio, bila izuzetno uspješna i po gotovo svim pokazateljima bolja od prethodne. Kao što je i bilo predviđeno, dodao je on, na bazi predatih finansijskih izvještaja za 2017. godinu rangirana su mikro, mala, srednja i velika preduzeća po prihodima, profitu i broju zaposlenih.
 
“Napravili smo analizu 12 privrednih grana, u okviru kojih smo rangirali najuspješnije po prihodima. Na kraju smo izdvojili kompanije koje ostvaruju rast prihoda, uz isti ili veći broj zaposlenih u posljednje tri godine, i koje ostvaruju pozitivan rezultat poslovanja, pa smo i njih rangirali po prihodu”, rekao je Nikolić.