Društvo

Otpočeli Dani Svetog Jovana Vladimira

by Željko Milović | 01:06:2018 | 09:44:18

U organizaciji Crkvene opštine Bar i NVO Srpsko kulturno društvo “Slovo ljubve” iz Bara danas je započela četvorodnevna manifestacija “Dani Svetoga Jovana Vladimira“.
 
Manifestacija je otpočela Svetom liturgijom na trikonhosu na Topolici, a sjutra će biti služena na ostacima manastira na Ratcu. Istog dana u 20:00 u porti hrama Svetog Jovana Vladimira održaće se promocija knjige “Misli vladike Nikolaja”. Najavljeno je da će govoriti na njoj govoriti mitropolit  crnogorsko-primorski Amfilohije, protojerej Predrag Šćepanović i priređivač izdanja Dragan Lakićević.
 
U nedjelju, mitropolit Amfilohije služiće Svetu liturgiju na temlejima manastira Prečista Krajinska u Ostrosu, a u 20 časova istog dana u porti Sabornog hrama biće promovisana knjiga “Od Kosova do
Jadovna” episkopa Atanasija (Jevtića). O knjizi će, pored autora, govoriti mitropolit Amfilohije i Živojin Rakočević, književnik i novinar.
 
Na sam Dan Svetog Jovana Vladimira, u ponedjeljak 4. juna, mitropolit Amfilohije će u 9:00 služiti u hramu Svetu liturgiju, a u 19:00 ulicama grada proći će litija.