Društvo

TO Bar u Kragujevcu, Čačku i Subotici

| 02:06:2018 | 13:44:44

U okviru regionalne kampanje, TO Bar je organizovala jednodnevnu promociju turističke ponude barske opštine u Kragujevcu, gradu koji je pobratim Bara.
 
“Promociju u Kragujevcu smo realizovali u saradnji sa NTO CG, ambasadom CG u Srbiji i LTO Budve, Tivta i Herceg Novog, kao i turističkom privredom. Na glavnom gradskom trgu održana je promocija na kojoj je distribuiran reklamno-propagandni materijal i pružene informacije o ponudi za predstojeću ljetnju sezonu. Za najmlađe Kragujevčane bio je upriličen zabavni program u sklopu koga je nastupila Leontina sa horom ‘Čarolija’, a animatori i klovn su dijelili balone. Kao i svih prethodnih godina, organizovana je nagradna igra za građane Kragujevca, a ljetovanje 7 dana za dvije osobe obezbijedili su hoteli ‘Sato’ i ‘Lovćen’ iz Sutomora. U restoranu ‘Panorama’, u prisustvu brojnih medija i turističkih agencija , o turističkoj ponudi barske opštine za sezonu 2018. govorila je v.d. direktorica TO Bar Sanja Mitrović, koja je predstavila komletnu ponudu barske opštine sa posebnim akcentom na panoramsku rutu ‘Između dvije čarobne obale’ i istakla značaj ponude aktivnog odmora u zaleđu barske opštine, kao što su biciklizam, pješanjenje, krstarenje jezerom”, kažu u TO Bar.
 

Među brojnim zvanicama kulturnog i javnog života bila je i direktorica TO Kragujevac sa saradnicima koji više od decenije pomažu organizaciju promocije Bara i Crne Gore u Kragujevcu.  
 
Nakon Kragujevca nastavljena je prezentacija Bara i Crne Gore na glavnom gradskom trgu u Čačku i Subotici. Predstoje prezentacije u Skoplju, Sarajevu i Banja Luci.
 
Prema zvaničnim podacima MONSTAT-a, barsku opštinu je u 2017. godini, posjetilo 48.000 turista iz Srbije, koji su ostvarili 435.601 noćenje, što je 0,45% više nego u 2016. godini. U ukupnom turističkom prometu barske opštine, Srbija je u 2017. godini bila na prvom mjestu po broju dolazaka, a na drugom po broju noćenja turista.