Društvo

Reakcije nakon lokalnih izbora

| 04:06:2018 | 13:42:30

SD U BARU OSVOJIO 3824 GLASA, 141% VIŠE U ODNOSU NA PARLAMENTARNE IZBORE
 

Mićo Orlandić, predsjednik OO SD Bar i nosilac liste “Socijaldemokrate - Mićo Orlandić - Dosljedno za nova radna mjesta i razvoj Bara”:
 
Socijaldemokrate Bara su, nakon samo dvije i po godine od osnivanja, ostvarile fantastičan rezultat na lokalnim izborima 27. maja, čime smo još jednom potvrdili da je izvorna socijaldemokratija sačuvana u našem gradu i da niko ne može zaustaviti izuzetan trend rasta podrške SD.
 
U brojkama, Socijaldemokrate su u Baru osvojile 3824 glasa, odnosno dva i po puta više nego na parlamentarnim izborima 2016. godine, što predstavlja porast od 141%.
 
Socijaldemokrate su sa sedam osvojenih mandata, druga partija po snazi u barskom parlamentu.
 
Ovi lokalni izbori su pokazali da građanke i građani Bara imaju sve više povjerenja u našu politiku, u realan, konkretan i ostvariv izborni program koji smo ponudili, a koji je baziran na dinamičnom ekonomskom razvoju naše opštine i ljude koji su garant njegove uspješne realizacije. Sada imamo obavezu da, kao ključni segment buduće lokalne vlasti, ispunimo predizborna obećanja i svi zajedno, ujedinjeni i složni oko našeg izbornog programa, krenemo u ekonomski procvat naše opštine.
 
Ovom prilikom želimo i da se zahvalimo svim građankama i građanima Bara, koji su nam ukazali povjerenje, ali i svim članovima, aktivistima i simpatizerima naše partije koji su dali ključan doprinos našem izbornom rezultatu.
 
PRAVA CRNA GORA: ČEKA NAS PUNO IZAZOVA U BARU, HVALA NA POVJERENJU!
 

Božidar Čarmak, nosioc liste "Marko Milačić - Prava Crna Gora - Za Pravi Bar":

Izbore u Baru obilježilo je izborno nasilje, nefunkcionisanje institucija, plagiranje demokratije, pritisci, prevare i trgovina slobodnom voljom građana.
 
U toj lošoj atmosferi, u atmosferi strmoglavog pada dugogodišnjih opozicionih subjekata, Prava Crna Gora je po prvi put ušla u lokalni parlament u Baru.
 
Svjesni smo da će ovo biti težak mandat kako za nas, tako za čitavu barsku opoziciju i građane Bara.
Nailaze veoma loše stvari. Mnoge krupne sumnjive investicije su u završnoj fazi u ovom gradu. Građani su prevareni.
 
Već se vidi i zna da predizborna obećanja neće biti ispunjena.
 
Prava Crna Gora je u Baru već u ovom momentu opravdala svaku riječ koju je iznijela u predizbornoj kampanji.
 
Opravdaće i povjereni mandat. Biće teško, ali ćemo se do kraja upustiti u neravnopravnu borbu. Zato nam je potrebna podrška svih Barana i Baranki, kako onih koji su nas hrabro glasali, tako i onih koji su do sada sumnjali u našu snagu!
 
Barani, hvala vam na svakom, doslovce svakom glasu! Bila je to ozbiljna i hrabra odluka.
 
Borićemo se za vas, borićemo se za naš Bar i tražiti u tome vašu punu podršku.
 
Borićemo se Za pravi Bar!