Društvo

Učenici Muzičke škole uspješni na takmičenjima

by Željko Milović | 04:06:2018 | 13:46:57

Učenici Muzičke škole “Petar II Petrović Njegoš” dominirali su na dva međunarodna takmičenja u Srbiji -  “Fantast” u Bečeju i “Josip Slavenski “ u Novom Sadu.
 
U različitim kategorijama, u rasponu od baby do pete, učenici iz klase Jelene Dobrković: Ksenija Đalović, Anđela Nikolić, Valentina Lukić, Lana Milanović, Benjamin Peročević i Hana Karađuzović su na oba takmičenja osvojili prve nagrade.


U Bečeju su nastupili učenici iz klase Ane Vukazić: Ivona Milić, Anastasija Dobrković, Katarina Radević i Lucija Ulićević i takođe osvojile prve nagrade. Iz klase Maje Krkotić nastupila je Nikolina Lukšić i osvojila prvu nagradu u baby kategoriji na oba međunarodna takmičenja. Violončelistkinja iz klase Svetlane Dobrilović - Ena Dobrković osvojila je prvu nagradu u prvoj kategoriji u Bečeju.

Na takmičenju “Josip Slavenski“ u Novom Sadu nastupili su još učenici iz klase Sava Markovića (Darija Bajčeta) i Violete Jaramaz (Ekatarina Isaeva) i u baby kategoriji osvojile prve nagrade.
 
Još sredinom maja, održano je međunarodno takmičenje gitarista u Tivtu. Vasilije Basarab je osvojio prvu apsolutnu nagradu, Emilija Profatilova prvu, a Sergej Levin i Teodor Pronjin drugu (klasa Maje Basarab). Iz klase Ivane Cikić na ovom takmicenju nastupili su Ivo Dobrković, Erik Šabović i Ermin Bibić (treće nagrade u prvoj, odnosno trećoj kategoriji). Kamerni duo u sastavu Anastasija Golić (flauta) i Aleksandr Batsev (klavir) osvojio je drugu nagradu.