Društvo

U Starom Baru obilježen Svjetski dan životne sredine

by Darija Jelić | 06:06:2018 | 11:45:37

NVO Starobarska čaršija i OŠ "Srbija“ obilježile su u Starom Baru Svjetski dan zaštite životne sredine i 140 godina postojanja ove škole.
 

Oko 200 učenika OŠ "Srbija“ radilo na sakupljanju otpada, čupanju korova i prefarbavanju grafita sa fasada, postavljali su i na svakom ugostiteljskom objektu poruke o očuvanju životne sredine. Potom je uslijedio jednočasovni program kroz koji su uputili poruke zaštite Zemlje uz pjesmu, igru i izložbu umjetničke kreacije „Drvo života“ napravljene od recikliranog materijala. Školski hor je otpjevao i eko himnu „Male ptice“, a najmlađi učesnici maskirani kao cvjetići, pčelice i dobre vile nosili su poruke zaštite životne sredine.
 

Aktivistkinja NVO Starobarska čaršija Slavica Ivović kazala je da djeca znaju kako treba čuvati životni prostor i da treba da daju primjer starijima.
 
„U čast ovog lijepog druženja i u ime očuvanja životne sredine, NVO Starobarska čaršija je školi poklonila kosačicu trave, tako da će oko objekta uvijek biti okošeno, a time i bezbjedno djeci za igru. Naša organizacija i OŠ ’Srbija’ su se dogovorili da će i ubuduće sarađivati“, kazala je Ivović.