Društvo

Durutović putuje u Sunčeon

by Željko Milović | 08:06:2018 | 09:40:48

Dugogodišnji član IO “24. novembar” Nikola Durutović provešće, zahvaljujući saradnji Saveza izviđača Crne Gore i Saveza izviđača Koreje, tri mjeseca u volonterskom kampu u Sunčeonu, gdje će sticati nova znanja.
 
Ovo je prvi put u istoriji Saveza da neki član učestvuje u tako ozbiljnim međunarodnim akcijama.
 
Ovo je potvrda dobrih odnosa između crnogorskog i korejanskog saveza izviđača, koji su značajno poboljšani u prethodne tri godine, što se ogleda kroz međusobne posjete i učešće na volonterskom World Youth kampu u februaru 2018. godine u Gangvondo provinciji, kad su učesnici posjetili i Zimske Olimpijske Igre.
 
“Nikola Durutović je dugogodišnji član Izviđačkog odreda “24. novembar” i jedan od naših najaktivnijih članova. Učesnik je svi akcija, a posebno ističemo učešće na najvećim svetskim izviđačkim skupovima na Tajlandu 2003. i u Londonu 2007. Posebno ističemo njegov nesalomivi duh i upornost, jer nakon teških, po život opasnih povreda, nakon dužeg opravka, nastavio je gdje je stao i sa istim elanom se vratio aktivnostima naše organizacije”, kaže za Bar Info Miodrag Tanjo Masoničić, starješina IO “24. novembar”.
 
Nikola će provesti period od avgusta do novembra u Sunčeonu na jugu Koreje, gdje se nalazi jedan od najvećih i najboljih izviđačkih centara na svijetu. Centar svake godine ugošćava dvadesetak volontera iz čitavog svijeta. Volontiranje obuhvata rad sa djecom u kampu na engleskom jeziku i organizaciju mnogobrojnih izviđačkih aktivnosti. Volonteri će biti u mogućnosti da iskuse i dožive jednu od najstarijih svjetskih kultura i da osjete duh Istoka.