Društvo

TO Bar u Banja Luci, Skoplju i Sarajevu

| 12:06:2018 | 19:27:30

U okviru regionalne kampanje u regionu, Turistička organizacija Bar je, zajedno sa NTO Crne Gore, lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom, u Skoplju 1. i 2. juna, Banja Luci 6. juna i Sarajevu 8. juna 2018. godine, predstavila turističke potencijale barske opštine, kulturu i tradiciju, etno i gastro ponudu za predstojeću turističku sezonu.
 

U Skoplju je 1. juna organizovana radna večera na kojoj su prisustvovali predstavnici medija, turističkih agencija i turoperatora sa ovog tržišta. U toku prezentacije koja se održala 2. juna na trgu u sklopu humanitarnog bazara grada Skoplja, brojnim posjetiocima prezentovana je aktuelna ponuda barske opštine za predstojeću sezonu i podijeljen reklamno propagandni materijal.
 

U Banja Luci se 6. juna, na glavnom gradskom trgu „Krajina“, tokom prezentacije TO Bar okupio veliki broj posjetilaca, koji su imali priliku da se upoznaju sa novitetima u ponudi za ljetnju turističku sezonu, manifestacijama i drugim aktivnostima koje ih očekuju u Baru, a organizovana je i nagradna igra za posjetioce u kojoj je hotel „Sea Fort“ iz Sutomora dodijelio nagradu - ljetovanje 7 dana za dvije osobe. Promociju su propratili brojni predstavnici medija. Nakon dnevne promocije, uveče je u hotelu „Bosna“, organizovano „Crnogorsko veče“, koje je okupilo predstavnike grada Banja Luke, turističke privrede, medija i brojne druge zvanice, a u cilju razmjene iskustava, kontakata i predstavljanja noviteta u turističkoj ponudi. Gosti su imali priliku da se upoznaju sa turističkom ponudom putem kratkih promotivnih filmova o Baru i Crnoj Gori, a u nastavku večeri su uživali i u ukusima tradicionalnih proizvoda naše bogate gastro ponude.
 
Nakon promocije u Banja Luci, turistička ponuda za ovu sezonu predstavljena je 8. juna u Sarajevu.
 
Prijemu koji je organizovala NTO Crne Gore su prisustvovali predstavnici najpoznatijih elektronskih i štampanih medija sa ovog područja, veliki broj zvanica iz kulturnog i javnog života Sarajeva, kao i predstavnici tamošnjih turističkih agencija koje u svojim katalozima nude aranžmane za Crnu Goru. Promocija je bila prilika da se predstavnici medija iz Bosne u Hercegovine koji su bili u studijskoj posjeti našoj destinaciji u periodu predsezone, upoznaju sa konkretnim paket aranžamanima u hotelskom i privatnom smještaju koji su u ponudi ove sezone. U okviru nagradne igre za posjetioce, hotel Kalamper iz Dobre Vode je dodijelio nagradu – ljetovanje 7 dana za dvije osobe.
 
"Sa ovim promocijama u regionu TO Bar je završila promotivne nastupe za predstojeću turističku sezonu i prema interesovanju posjetilacima, turističkih agencija, turoperatora i pisanju medija, predstoji nam još jedna uspješna turistička sezona", kažu u TO Bar.