Društvo

Nagrade za lučonoše za Dan OŠ Mrkojevići

by Željko Milović | 13:06:2018 | 11:08:50

Danas, posljednjeg dana nastavne godine, Osnovna škola “Mrkojevići” je obilježila 133. rođendan. Dan škole je obilježen svečanim programom i dodjelom nagrada najboljima.
 
Okupljenima se obratio direktor škole Osman Grgurević, potencirajući zadovoljstvo postignutim rezultatima - 96 učenika od III do IX razreda je ostvarilo odličan uspjeh, gotovo svi učenici imaju primjerno vladanje, a broj neopravdanih izostanaka je zanemarljiv.
 

Proglašeni su najbolji učenici po razredima:
VI razred: Belmin Kalamperović i Mihana Škretović
VII razred: Darjan Arabelović i Alisa Kovačević
VIII razred: Mirza Lukač i Amina Nikezić
IX razred: Ermin Bibić i Emina Čobović
Učenik generacije je Emin Čantić.
 
Dobitnici diplome “Luča” su Emin Čantić i Emina Čobović.
 
Nagrađeni su i osvajači nagrada na takmičenjima i konkursima. Samra Tombarević je osvojila prvo mjesto na opštinskom takmičenju recitatora u mlađem uzrastu, a Amela Dapčević drugo mjesto u uzrastu starijih osnovnoškolaca. Jasmina Čikmirović je osvojila treće mjesto, a Ćazim Vučić specijalnu nagradu na literarnom konkursu Crvenog krsta na temu “Čega se bojim”.
 
Nagrade u vidu knjiga obezbijedio je Davor Šabović, a učenicima su ih uručili direktor Grgurević i član Školskog Odbora Skender Peročević.

 
Direktor škole se zahvalio pojedincima i institucijama koje su doprinijele poboljšanju školske infrastrukture i uslova rad: “Brojne donacije su najbolji pokazatelj da lokalna zajednica vidi u nama pouzdanog partnera, a u našim učenicima prepoznaje snagu za budućnost u koju vrijedi ulagati”.
 
Posebno je istakao značaj medija preko kojih škola redovno informiše javnost o svojim aktivnostima: Radio Bar, Bar Info, Jedro, te listovi Vijesti i Dnevne novine.