Društvo

VODOVOD: Zbog stalnih prekida struje Barani često bez vode

| 19:06:2018 | 12:47:40

Iz DOO „Vodovod i kanalizacija" obavještavaju građane da su povremeni prekidi vodosnabdijevanja proteklih dana uzrokovani prekidima u napajanju električnom energijom pumpnih postrojenja u Orahovom polju, te da je za to, kako tvrde, odgovoran Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS).
 
“DOO ‘Vodovod i kanalizacija’ je i u pripremi ove turističke sezone obezbijedio dovoljne količine vode iz lokalnih izvorišta i iz sistema regionalnog vodovoda za uredno i stabilno vodosnabdijevanje svih svojih potrošača.
 
Međutim, i pored toga poslednjih dana je ponovo, u više navrata, dolazilo do povremenih prekida u vodosnabdijevanju centra grada i prigradskih naselja Ilino, Ahmetov Brijeg, Bjeliši i Polje.
 
Isključivi razlog za to su bili prekidi u napajanju električnom energijom pumpnih postrojenja u Orahovom polju iz kojeg se u ovom periodu u vodovodni sistem Bara doprema 130 l/sec vode. Samo u toku jučerašnjeg dana bila su čak četiri prekida u napajanju električnom energijom koja su imala za posljedicu višesatne probleme u vodosnabdijevanju navedenih područja. Naime, prilikom svakog prekida u napajanju pumpnih postrojenja potrebno je vrijeme od 3 do 4 sata za ponovno uspostavljanje režima urednog vodosnabdijevanja.”, kaže se u saopštenju iz Vodovoda.
 
Kako naglašavaju, ovaj problem možda dobije i sudski epilog.
 
“Problem je, nažalost, višegodišnji i sva dosadašnja ukazivanja i upozorenja ovog privrednog društva CEDIS-u da problem riješi ostala su bez rezultata, zbog čega ćemo biti prinuđeni da, ako se sa ovom praksom nastavi, protiv CEDIS-a pokrećemo sudski spor za naknadu štete za svaki prekid u napajanju električnom energijom pumpnih postrojenja u Orahovom polju”, zaključuje se u saopštenju, kojeg potpisuje Zoran Pajović, izvršni direktor DOO ‘Vodovod i kanalizacija’.