Društvo

VIDEO: Sutomorsku pasarelu posjetili opštinski čelnici

by V. Šoškić, kamera A. Karađuzović, montaža S. Sukalić, photo Studio Petović | 19:06:2018 | 14:21:34

U Sutomoru je u završnoj fazi izgradnja pješačkog mosta-pasarele, koja će omogućiti rasterećenje saobraćajnih gužvi u turističkoj sezoni i veću bezbjednost pješaka.
 
Predsjednik opštine Bar dr Zoran Srzentić, koji je danas sa saradnicima obišao gradilište, izrazio je zadovoljstvo što je značajan infrastrukturni objekat završen u roku.

 
Pasarela je donacija građevinske firme "Bemax".
 
Stanovnici Bara i Sutomora, ali i brojni turisti, godinama su u ljetnjim mjesecima, svjedoci velikih saobraćajnih gužvi, koje su produžavale putovanje na toj relaciji i za više od sat. Zato je sve obradovala vijest da u ovu turističku sezonu ulazimo sa novoizgrađenom pasarelom, koja se odlično uklopila u prostor i koja će prije svega, značiti veću bezbjednost pješaka.
 
“Uz pasarelu izgrađen je novi podvožnjak, uređena i proširena autobuska stanica, gdje je takođe, velika frekvencija tokom ljeta i nova ulica-prečica, koja povezuje glavnu sutomorsku ulicu Obala Iva Novakovića, sa pješačkim mostom. Tako smo dobili jednu cjelinu koja će omogućiti građanima lakšu komunikaciju, smanjiti saobraćajne gužve i obezbijediti sigurnost pješaka", kazao je predsjednik Srzentić, koji se zahvalio izvođaču i investitoru, a građanima i gostima poželio da im pasarela bude od koristi.

 
Izgradnja pješačkog mosta u predračunskom obračunu koštala je 70.000 €, a investitor i izvođač, građevinska firma "Bemax", koja je radove započela poslije prvomajskih praznika, kvalitetno je i na vrijeme završila posao.
 
"Radovi su tekli planiranom dinamikom i u ovom trenutku završano je 90 % posla", istakao je Ljubomir Spičanović, inženjer politehnike.
 
"Pasarela je važna za sve koji putuju glavnom magistralom , ali najviše znači stanovnicima Sutomora i turistima koji u velikom broju posjećuju ovaj dio barske opštine.

 
Nadamo se značajnom rasterećenju saobraćaja u sezoni", naglasio je predsjednik MZ Sutomore-Spič Ratko Vujošević.
 
U punu funkciju pješački most biće stavljen najkasnije za sedam dana, do kada će biti završena rasvjeta i uređenje obje kule, kao i okolnog terena.