Društvo

OŠ Jugoslavija uspješno privela kraju školsku godinu

| 26:06:2018 | 20:43:45

OŠ “Jugoslavija“ uspješno je privela kraju školsku 2017/2018. godinu. Jun mjesec obilježio je ispraćaj učenika IX razreda, uz prigodnu svečanost u holu škole i prijem najboljih učenika u školskoj biblioteci.
 
Još jedna uspješna generacija napustila je klupe OŠ “Jugoslavija“, iznjedrivši 20 nosilaca diplome “Luča“: Nikolu Đalovića, Dušanku Jaramaz, Miju Krstić, Ivu Obradović, Anu Radanović, Jovanu Rastović, Luku Gačeviću, Ognjena Joksimovića, Kristijana Pupovića, Milicu Roćenović, Imana Zejnilovića, Aleksandra Joličića, Milicu Ćorić, Damira Arabelovića, Pavla Baltića, Anu Kljakić, Kseniju Nikić, Kenina Suljevića, Nikolinu Šćepanović i Nikoletu Vuković.

 
Odlukom Nastavničkog vijeća proglašena su dva đaka generacije: Iva Obradović i Milica Ćorić. Sportista i sportistkinja generacije su Aleksa Strahinja i Ksenija Nikić. Najbolje u generaciji - lučonoše, odlične učenike i nosioce priznanja na brojnim takmičenjima i vannastavnim aktivnostima primila je direktorica škole, Biljana Vukmanović, zajedno sa pedagogom škole, Milenkom Klisićem i odjeljenskim starješinama Mirjanom Vučinić, Verom Milačić - Brkanović, Rajkom Vuksanović i Goranom Kankarašem.
 
U školskoj biblioteci, u prijatnom ambijentu, uz prigodno posluženje i poklone za sve prisutne koje je obezbijedila škola, sa najboljima iz IX razreda vodio se razgovor o njihovim uspomenama i sjećanjima koja nose iz osnovne škole, o opredjeljenju za upis u srednju školu i budućim zanimanjima u kojima vide sebe.
 
Na prijedlog direktorice škole, Biljane Vukmanović, a u dogovoru sa predstavnicom firme “Multiprint“, Vesnom Ilić i predstavnikom firme “Mobilend“, Predragom Đukovićem, ova barska preduzeća su đacima generacije Ivi Obradović i Milici Ćorić poklonili tablet i mobilni telefon, čime su, kao pripadnici lokalne zajednice, osim humanosti i dobre volje, pokazali društvenu odgovornost prema školi.

 
Donaciju u vidu materijala za uređenje dva kabineta za najmlađe uputila je prodavnica boja i lakova “E - plus“, čiji je vlasnik Ernad Škrijelj.
 
Osim prijemom u školskoj biblioteci, učenici IX razreda OŠ “Jugoslavija“ ispraćeni su i svečanim programom u holu škole, kojem su prisustvovali učenici, roditelji i zaposleni. Program pod sloganom Poetski trenuci jugoslovenske muzike za svoje vršnjake pripremili su učenici odjeljenja IX - 2, sa svojom razrednom Verom Milačić - Brkanović.

 
Tom prilikom najboljim đacima su uručene diplome “Luča“ i vrijedne knjige, dok su odličnim učenicima, sportistima generacije i najboljim u vannastavnim aktivnostima uručene takođe diplome škole i knjige.
 
U ime odjeljenskih starješina učenicima se obratila nastavnica Mirjana Vučinić, dok je direktorica škole, Biljana Vukmanović, odlazeću generaciju OŠ “Jugoslavija“ ispratila riječima:Slijedite svoje želje, ma koliko vam se one u pojedinim trenucima činile nemogućim, neostvarivim. Upamtite: samo čovjek koji je uporan i istrajan može da dođe do svog cilja i da svoje želje pretvori u stvarnost. Nemojte da pokleknete pred prvom preprekom, niti pred bilo kojom sljedećom. Svaka nova neka vas očvrsne, ojača. Snaga čovjeka je u njegovoj izdržljivosti pred zamkama koje nosi život. A, biće ih mnogo. Ne robujte materijalnim stvarima, one su prolazne. Ljepotu pronalazite u sitnicama koje život znače.”

 
Dan pred kraj školske godine, 12. juna, odjeljenje IV - 1 OŠ “Jugoslavija” i njihovu učiteljicu Marjanu Nikolić posjetili su predstavnici KK “Mornar” - Bar, predvođeni Đorđijem Pavićevićem, te u ime zahvalnosti za najiskrenije najmlađe navijače i promociju sporta u školskoj populaciji na poseban način - priredili iznenađenje, poklonivšim im majice, kačkete i šaleve sa obilježjima ovog kluba, prvaka države, naglasivši da im “više znači iskrenost koja dopire iz srca najmlađih navijača nego sve pohvale koje su dobili prethodnih dana.”