Društvo

PPU Svetionik učestvovao na brojnim manifestacijama

Sponzorisani tekst | 27:06:2018 | 20:16:20

Djeca i vaspitači PPU “Svetionik” proteklog vikenda bili su gosti PPU “Osmijeh” iz Kotora na manifestaciji koju je ta ustanova organizovala povodom ispraćaja predškolaca.
 
“Bila je to lijepa prilika i da djeca na krstarenju vide ljepote Bokokotorskog zaliva, ali i da se druže sa vršnjacima iz drugih gradova”, kazala je Ivana Durutović, direktorica PPU “Svetionik” čiji su predškolci ispraćaj imali posljednjeg dana maja.
 
Tokom juna su, kako je podsjetila, realizovali brojne aktivnosti. Početkom mjeseca učestvovali su na IV šahovskom turniru "Djeca su na potezu” koji je u “Američkom uglu” u Podgorici održan povodom Svjetskog dana djeteta.

 
“Zahvaljujući domaćinima iz ‘Američkog ugla’, uživali smo u divnom ambijentu tokom tročasovnog turnira. Takmičila su se djeca iz ŠK ‘7.oktobar’ koje predvodi Branka Milašinović iz Podgorice i ŠK ‘Svetionik’ iz Bara, na čelu sa prof. Miloradom Đonovićem. Svima su dodijeljene zahvalnice za učešće, a naboljim šahistima uručene su diplome i medalje. Ovo je drugi turnir između ova dva kluba a u planu imamo još mnogo susreta”, kazala je Durutović.
 
Dodaje i da su na ovogodišnjem “Sajmu knjiga i obrazovanja” u Podgorici dobili  posebno priznanje organizatora, na šta su veoma ponosni.
 
Početkom juna su takođe u Podgorici, bili su dio manifestacije “Rastimo uz ples – djeca na trgovima 2018.“ koja ima za cilj promociju dečijeg plesa, i kulturnu saradnju u regionu.

 
“Plesali smo na Trgu slobode u Podgorici, zajedno sa djecom iz devet predškolskih ustanova Crne Gore iz četiri grada. Među specijalnim gostima bio je i talentovani Mehmed Medo Nikezić iz Bara. U realizaciji ovog projekta učestvovalo je ukupno 13.700 dece iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine”, istakla je Durutović i napomenula da već dugi niz godina promovišu plesne aktivnosti djece, kao i da trude se da ples za djecu postane ne samo fizička aktivnost već i dio životnog stila.
 
“Na Trgu Republike u Beogradu 9. juna, zajedno sa 600 stotina mališana iz regiona, učestvovali smo u internacionalnom plesnom programu čiji je autor Dječija plesna asocijacija Srbije. Mi smo koordinatori za našu zemlju, akreditovani od Zavoda za školstvo. U Sutomoru je potom, od 14-17. juna, organizovan Međunarodni stručni skup ‘Ples i darovitost’ takođe u sklopu međunarodnog projekta ‘Rastimo uz ples’”, kazala je ona.

 
Durutović je podsjetila da PPU “Svetionik” radi i u ljetnjem periodu, te da je u toku upis djece od 1-6 godina. U organizaciji NTC centara Crne Gore, od 2-7. jula boraviće na NTC kampu na Žabljaku, a od septembra počinje novi ciklus NTC radionica za djecu od 4-7 godina.