Društvo

Obilježen Dan Luke Bar

| 28:06:2018 | 11:03:33

Luka Bar je juče proslavila 112 godina od osnivanja kompanije.
 
Kako su naglasili, rođendan dočekuju  kao stabilna, likvidna i moderna kompanija. Poštujući tradiciju nagrađivanja zapošljenih koji u Luci imaju staž od po 20 i 30 godina, izvršni direktor mr Zarija Franović je uručio plakete i novčane nagrade.
 
Radnici koji su otišli u penziju između dvije godišnjice kompanije dobili su ručne satove, kao znak pažnje i zahvalnosti.
 
“Luka Bar po mnogo čemu nije ista kompanija kakva je bila. Smatram da smo zajedno, stalnim naporima i zalaganjima učinili mnogo toga na promjeni svih parametara poslovanja luke- od valorizacije kapaciteta, ulaganja u opremu i mehanizaciju, sanacije objekata, preko zapošljavanja mladih i kvalifikovanih ljudi do primjene MRS u finansijskom i knjigovodstvenom vođenju kompanije. I na taj način ćemo nastaviti i ubuduće”,  kazao je prilikom uručivanja nagrada izvršni direktor Franović. On je takođe podsjetio da je počela isplata razlika u obračunu zarada radnicima i tako je rješen dugogodišnji balast koji je opterećivao i zapošljene i kompaniju.
 
Dobitnici jubilarne nagrade za 20 godina rada su: Slavica Adžić, Vojislav Bokovac, Stanko Dujović, Slobodan Jovićević, Vidoje Leković, Snežana Milošević, Veselin Pavićević, Anđelija Peković, Branislav Plamenac, Vjera Vujanović, Bećir Vukić i Senad Šukurica.
 
Dobitnici jubilarne nagrade za 30 godina rada su: Ilija Blagojević, Veselin Leković, Gojko Ljutica, Ratko Marković i Pavle Tučević.
 
Bivši radnici koji su ostvarili pravo na penziju u prethodnoj godini: Bećir Petović, Nikola Jovetić, Đoko Krekun, Neđeljko Pupović i Vasko Jovetić.