Društvo

Izlet za pobjednike konkursa NVO Povjerenje

| 29:06:2018 | 13:44:56

NVO “Povjerenje” realizovalo nagradni izlet za pobjednike konkursa “Dobar dan, kako ste?“.
 
“Organizovano je lijepo druženje, panoramskom rutom oko našeg grada, kojom je većina nagrađenih prvi put prošla. Obišli smo Virpazar, zaustavili se na svim vidikovcima odakle se pruža pogled na Skadarsko jezero. Naš cilj je, pored motivacije ovih kreativnih mališana, bila i edukacija o gradu u kojem žive, u čemu smo, nadamo se, barem dijelom uspjeli”, kazao je koordinator projekta Dušan Masoničić.

 
 
Posebno ističu boravak u Ostrosu i ljubaznost dr Ganimete Hodža, kao i posjetu etno muzeju, u kome ih je sa etnografskom zbirkom upoznao domaćin, Bejto Curović.
 
“Moramo da istaknemo da su nam ugostitelji Nezir Curović i Muharem Mučaj na najbolji način pokazali tradicionalno gostoprimstvo ljudi ovog kraja, tako da smo uživali u poznatim ostroškim specijalitetima.Vrhunac izleta je posjeta Prečistoj Krajnskoj gdje smo učesnike upoznali sa legendom o Vladimiru i Kosari”, ističe Masonićić.
 

Profesorka likovnog Danijela Stanković Drobnjak, čiji su učenici nagrađeni, zahvalila je organizatorima, ističući da je ideja o nagradnom izletu lijepa i pruža motivaciju “za dalja kreativna ostvarenja”.
 
Projekat “Dobar dan, kako ste” je podržan od strane Crvenog krsta Crne Gore, a finansira ga Evropska unija, uz pomoć Austrijske agencije za razvoj i Austrijskog Crvenog krsta.