Društvo

Obavljen tehnički prijem pasarele u Sutomoru

izvor: Dnevne novine | 05:07:2018 | 12:14:31

Tehnički institut iz Podgorice juče je obavio tehnički prijem pješačkog mosta u Sutomoru pa se ovih dana očekuje izvještaj, kako bi se objekat stavio u funkciju i umanjio dugogodišnji problem mještana Sutomora i turista u špicu sezone.
 
“Naime, ovaj značajni infrastrukturni objekat koji je započet u maju završen je u roku 1. jula tako da će Sutomore u turističku sezonu ući sa novoizgrađenom pasarelom, koja se odlično uklopila u prostor i koja će, prije svega, značiti veću bezbjednost pješaka”, istakao je Ratomir Ratko Vujošević, vd predsjednik MZ Sutomore, pišu Dnevne novine.
 
On je naveo da su stanovnici Bara i Sutomora, ali i brojni turisti godinama u ljetnjim mjesecima bili svjedoci velikih saobraćajnih gužvi koje su produžavale putovanje na toj relaciji i za duže od sat vremena.
 
“Zahvaljujući građevinskoj firmi Bemax, koja nam je donirala pasarelu, riješili smo gorući problem saobraćajnih gužvi. Izgradnjom novog podvožnjaka, uređenom i proširenom autobuskom stanicom, izgrađenom ulicomprečicom koja povezuje glavnu sutomorsku ulicu Obala Iva Novakovića sa pješačkim mostom, dobili smo kvalitetnu infrastrukturu koja garantuje rješavanje problema saobraćajnih gužvi i omogućava lakšu frekvenciju kako vozila tako i pješaka”, kazao je sa zadovoljstvom Vujošević.