Društvo

Položeno cvijeće u Domu revolucije na Dan državnosti

by Ivanka Leković | 13:07:2018 | 12:13:38

Povodom Dana državnosti i podsjećanja na 13. jul - početak borbe crnogorskog naroda u Drugom svjetskom ratu, delegacija Udruženja boraca NOR-a i antifašista Bara, predstavnici Opštine, porodica boraca, kao i izviđači odreda „24. novembar“ iz Bara danas su položili cvijeće na spomen-ploču u Domu revolucije.
 
General u penziji Špiro Niković čestitao je okupljenima Dan ustanka crnogrskog naroda i Dan državnosti. Podsjetio je na istorijske činjenice vezane za 13-ojulski ustanak i naglasio da se tekovine ove borbe i žrtava crnogorskog naroda moraju čuvati, kao i da se nada da crnogorski narod više nikada neće morati da „krvlju brani svoju slobodu“.
 
Svoje stihove posvećene ovom datumu govorio je pjesnik Rajko Joličić.
 
Potpredsjednica Opštine Sanela Ličina izrazila je poštovanje za „885 rodoljuba iz ovoga kraja stradalih na ratištima i stratištima širom Evrope, čiji slobodarski duh i borba za ideale i danas izazivaju divljenje“.
 
Ona je istakla da je moralna obaveza da svim žtvama i nastradalima „za dobro ovog kraja i države Crne Gore u bližoj i daljoj prošlosti“ odamo počast i da nadalje njegujemo svoje vrijedne tradicije i „svi zajedno budemo posvećeni prosperitetu svih garađana i naše države“.
 
Delegacija će danas položiti cvijeće i na spomenike u Mišićima i na Virpazaru.