Društvo

I ove godine druženje Starobarana Pod Spile

by Željko Milović / Adi Karađuzović | 13:07:2018 | 18:22:30

I ove je godine organizovano druženje Starobarana na uobičajenom mjestu - Pod Spile, noć 12. na 13. jul. 
 
Nekoliko desetina Starobarana sve tri vjere prisjetilo se "starih dana“ i veselilo do kasno u noć. Prisutne je u ime organizatora pozdravio prof. Miodrag Miško Mijović.
 
Druženje Pod Spile je započeto tačno 12. jula 1974. godine, a prvi put su ga organizovali i na njemu bili prisutni Cvetko Vučeraković, Vitomir Vicko Radulović, Anto Nikpaljević, Oso Đulamerović, Rusto Čobić i Branko Zečević, uz Mitra Markolovića, Miodraga Miška Mijovića, Đura Prelevića i Krsta Mijovića.
 

“Posebno želimo napomenuti da se druženje od 1974. godine održavalo svake godine, bez prekida, i uvijek je organizator i domaćin bio neko od osnivača druženja. Priče u medijima da se Pod Spile nije skupljalo devedesetih nisu tačne. Živim organizatorima ovog sadašnjeg druženja starih Barana svih vjera i njihovih prijatelja i poštovalaca predstavlja zadovoljstvo što je ono postalo stalno, i što prerasta u manifestaciju, što baštini i nastavlja tradiciju starih Barana za gostoljubivošću i nadasve prepoznatljivom barskom vjerskom i građanskom tolerancijom i slogom. Osnivači su prezadovoljni i što manifestacija nije ni sa jedne strane od početka pa do današnjih dana bila politički obojena, i što je takva i danas”, isticali su organizatori Bar Infu.