Društvo

Uskoro Sportske igre u Mrkojevićima, prijave do 26. jula

by Željko Milović | 14:07:2018 | 12:36:05

ZAKUPLJENI REKLAMNI PROSTOR
 
U organizaciji NVU “Sportski talenat”, od 28. jula do 7. avgusta održaće se jubilarne 10. Sportske igre u Mrkojevićima kod Bara.
 
Iz Organizacionog odbora ističu da igre zvanično počinju u subotu 28. jula, od kada će veliki broj djece i sportskih rekreativaca moći da učestvuju, druže se i takmiče na različitim lokacijama u Mrkojevićima u nekoliko sportova i disciplina – malom fudbalu, odbojci, tenisu, street workoutu, plivanju, skokovima u vodi, ronjenju na dah, kajaku, bilijaru, streljaštvu i pucanju u glinene golubove.
 
“Ove godine obilježava se jubilej sportske manifestacije, koja je kroz svoje postojanje, osim sportskog, poprimila elemente kulturnog, rekreativnog i zabavnog sadržaja, što je doprinijelo njenoj velikoj posjećenosti. Sad već davne 2009. godine započelo se sa projektom organizovanja ove manifestacije, čija su preteča ‘Dani Mrkojevića’, sa ciljem da ona dobije važno mjesto među svim ostalim turističkim proizvodima grada Bara, a posebno ovog kraja. Izuzetno nam je drago da je ova manifestacija na listi turističkih razloga za dolazak dijaspore Mrkojevića u našu Crnu Goru tokom ljetnje sezone. Vjerujemo da će i ove igre pokazati da su one prilika da se svi posjetioci i gosti manifestacije druže, uživaju i zabavaljaju tokom njenog trajanja”, istakao je dugogodišnji koordinator igara prof. Elvir Bajramović.
 

On ističe da veliku zahvalnost duguje preduzeću “Kalamper”. “Oni su svih godina trajanja manifestacije bili uz organizaciju i finansijski pomogli da tradicionalno istraje i bude inspiracija za generacije koje dolaze. Takođe, dugujemo zahvalnost i ostalim odgovornim društveno-kulturnim preduzećima i institucijama na pomoći u organizovanju jubilarne manifestacije, a to su: Opština Bar, ‘Euromix beton’, ‘Monteput’, Islamski kulturni centar Bar, Sportsko rekreativni centar ‘Topolica’, ‘Možura’, Osnovna škola ‘Mrkojevići’, Zavod za zapošljavanje Crne Gore, ‘Curanović trans’ i ‘Poliklinika Dr. Zejnilović’”, kaže Bajramović.
 
Prijave  za sve sportove i sportske discipline mogu se izvršiti putem vibera na broj 068 / 552-557, na zvaničnoj stranici facebooka 10. Sportske igre Mrkojevići 2018, kao i putem instagram naloga sportske_igre_mrkojevici_2018. Prijavljivanje traje do 26. jula!

ZAKUPLJENI REKLAMNI PROSTOR