Društvo

Kabasti otpad svuda, i pored apela komunalaca

by Željko Milović | 20:07:2018 | 18:50:43

Rukovodilac Komunalnog sektora preduzeća Komunalne djelatnosti doo, zaduženog za čistoću opštine, ponovio je za Bar Info da je najveći problem s kojim se susreću radnici RJ Čistoća ove godine - tzv. kabasti otpad.
 
"Formiraju se mini deponije i bukvalno svuda po opštini. Ljudi izbacuju stari namještaj tik pored magistrale ili kraj kontejnera, pa vreće sa šutom, granje, stare kućne uređaje i šta sve ne, čim se stvara izuzetno ružna slika tokom sezone. Građani ne mare za naše apele oko odnošenja kabastog otpada u dogovorenom terminu. Pored rada i napora koje ulaže naše preduzeće, pogotovo radnici koji to svakodnevno i ručno i mašinski čiste, jednostavno nismo u mogućnosti sa ovim brojem kamiona koje imamo sve da postignemo i da na prostoru od Čanja do Vidikovca u toku 24 časa uklonimo sve ono što građani bacaju. I da Komunalni sektor ima mnogostruko više radnika i kamiona, ne bismo mogli stići da uklonimo sav kabasti otpad, jer se nagomilava svakodnevno. Nema dana, a da naša ekipa ne utovari barem tri kamiona raznih predmeta, i to svakako nije djelo turista, već nas koji živimo u Baru“, jasan je Ristović, koji ističe da su danas imali akciju čišćenja kabastog otpada u Bjelišima.
 

 

On je još jednom naglasio da, u slučaju kabastog otpada, građani pozovu Komunalne djelatnosti doo na telefonski broj 312-479 i 311-418 od 7 do 15 časova, i dogovore se za odvoz, te da ga nikako samoinicijativno ne odlažu.
 

 

Isto važi, kaže on, i za korpice za otpad kroz grad, naročito na gradskom korzu, u koje pojedinci odlažu kese i ostale velike stvari, što ni u kom slučaju nije mjesto za tako nešto.