Društvo

Video: Organizaciji slijepih doniran automobil

by Vesna Šoškić, kamera i montaža Adi Karađuzović | 31:07:2018 | 13:09:43

Godinu jubileja - sedam decenija postojanja, Organizacija slijepih za Bar i Ulcinj obilježila je još jednom uspješnom akcijom. Uz podršku brojnih donatora kupljen je novi automobil “Dacia Sandera Stepway”, koji će omogućiti bolju komunikaciju i podršku između članova. U prostorijama Organizacije danas je tim povodom održana svečanost, kojoj su prisustvovali predsjednik Opštine Bar dr Zoran Srzentić, potpredsjednik Opštine Dušan Raičević, kao i brojni donatori.

 
Od 8. decembra 2017.godine, kada je pokrenuta akcija za nabavku novog automobila za Organizaciju slijepih, akciju je podržalo 49 donatora.
 
“Uz brojne aktivnosti našeg udruženja, realizujemo i servis personalne asistencije u našim prostorijama i na terenu. Novi automobil olakšaće rad personalnim asistentima, ali i omogućiti da naši članovi dođu u društveni klub koji radi u okviru naših prostorija, ili posjete sportski, kulturni i zabavni događaj. Time ćemo još više unaprijediti naš rad i podstaći članove da se integrišu u zajednicu”, kazao je Veselin Joketić, predsjednik Organizacije slijepih za Bar i Ulcinj, koji je izrazio iskrenu zahvalnost donatorima koji su pomogli da riješe taj, kako je kazao, gorući problem.
 
Ključeve od automobila u ime Rotary cluba Bar, koji je prepoznat kao jedan od najaktivnijih humanitarnih klubova, i svih donatora, uručio je predsjednik kluba za rotarijansku 2017. godinu, Željko Karanikić.
 
“Zadovoljan sam što smo uspješno okončali ovu humanitarnu akciju. Pozivam one koji nijesu učestvovali ovoga puta, da to učine nekom drugom prilikom. Članovima Organizacije slijepih želim da ih auto služi dugi niz godina”, kazao je Karanikić.

 
U posljednjoj deceniji Organizacija slijepih za Bar i Ulcinj realizovala je niz značajnih aktivnosti, a 2001. godine od Opštine je dobila i prostorije za rad u centru grada. Od tada traje kontinuirana podrška lokalne uprave, koja će i ubuduće biti nastavljena, obećao je predsjednik Opštine dr Zoran Srzentić.
 
“Čestitam na donaciji koja će vam olakšati rad. Udruženje je svojim aktivnostima do sada pokazalo da je od velike koristi svojim članovima, a i primjer je drugim organizacijama u našem gradu kako treba raditi. Opština Bar je pomagala i uvijek će priteći u pomoć i ovoj i drugim sličnim organizacijama”, kazao je predsjednik dr Zoran Srzentić, i istakao da su Bar i građani još jednom pokazali “veliko srce i senzitivnost za one koji su u stanju potrebe”.
 
“Možemo iznova biti ponosni na barsku solidarnost”, zaključio je dr Srzentić.

 
Predsjednik Organizacije slijepih za Bar i Ulcinj, Veselin Joketić uručio je zahvalnice svim donatorima: Zahvaljuje donatorima na iskrenoj saradnji i finansijskoj podršci za nabavku automobila: Rotary klub Bar, Opština Bar, Desanka Karch, Monteput D.O.O, Ministarstvo finansija, Turistička organizacija Bar, premijer Duško Marković, Adriatic Properties d.o.o, Mitropolija crnogorsko-primorska, JP Regionalni vodovod Crnogorsko primorje, Reelstone DOO, Ministarstvo rada i socijalnog staranja, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, notar Marina Milošević, notar Zoran Škopelja, Bar Gradnja DOO, Sindikat AD Luke Bar, Saša Pekić Saša, DOO Vodovod i kanalizacija Bar, Kalamper DOO, Kod Brkanovića D.O.O, Barska plovidba AD, Udruga slijepih Istarske županije, Pošta Crne Gore, DOO “2. Decembar” Bar,  Montenegro metropolis media DOO, Jadroagent Bar doo, Lovćen osiguranje AD, Hotel Princess doo Bar, Cungo&Co d.o.o, Rent a car Stole CO, Vodacom DOO, Donator DOO, Konoba Ribar, JP Nacionalni parkovi Crne Gore, Tina Time shoes, Islamska zajednica Bar, Knjižara Olovka, Pravoslavna crkvena opština barska, Zejdin tours, Poliklinika Dr Vuksanović, Ifeta Radić, Rapex plus DOO, YU Lovćen, Tapacir Kurti, Sanja Šljivančanin, Miloš Brković, Mondrian i notar Ilirjana Ismailaga.