Društvo

Narednih dana voz do Lazarevca, ostatak autobusima

by RTCG | 07:08:2018 | 11:32:06

Od danas, pa narednih nekoliko dana, svi koji budu planirali put vozom ka Beogradu i Subotici i nazad ka Crnoj Gori, moraće da se naoružaju strpljenjem. Zbog radova Infrastrukture Železnice Srbije produžiće se vrijeme putovanja. Čak tri sata duže od uobičajenog putovaće oni koji ka glavnom gradu Srbije budu krenuli noćnim vozom, pa će u kupeima provesti skoro 15 sati. Očekuje se da će radovi na željezničkoj infrastrukturi trajati do 9. ili 10 avgusta.
 
Planirani radovi na relaciji Rakovica - Resnik počinju danas, a samim tim i duže putovanje na određenim međunarodnim linijama. Najteže će biti putnicima koji krenu noćnim vozom Bar - Topčider jer će do glavnog grada Srbije narednih dana zaobilaznicom putovati skoro 15 sati.
 
"I to na relaciji Kraljevo - Lapovo - Velika Plana - Mala Krsna. Ova izmjena organizacije će izazvati određeno kašnjenje, malo veće kašnjenje voza u trajanju oko tri sata. Takođe, što se tiče ovog voza, u stanici Požega neće biti obezbijeđen ulazak i izlazak putnika”, kazala je PR Željezničkog prevoza, Amina Murić.
 
Kašnjenja, nešto manjeg, neće biti pošteđeni ni putnici koji tokom dana budu krenuli ka Beogradu.
 
"Međunarodni dnevni voz Bar - Topčider će koristiti alternativni prevoz autobusima na dionici Lazarevac - Topčider. Organizacija ovog prevoza će biti od strane Srbija voza", kazala je Murić.
 
Slična situacija biće i sa dnevnom linijom ka Subotici. Putnici će dionicu od Lazaravca do Resnika proći autobusom. Očekuje se da će po izmjenjenom režimu narednih dana saobraćati bar 18 međunarodnih vozova. Podsjetimo, cijena karte od Bara do Beograda iznosi 21 euro, a do Subotice 27 eura.