Društvo

Čestitke za Kurban Bajram

| 21:08:2018 | 10:33:31

Čestitke povodom Bajrama građanima Bara uputili su direktori preduzeća, te političke partije i koalicije. Objavljujemo ih po redosljedu prispijeća u našu redakciju:
 
Izvršni direktor Luke Bar, mr Zarija Franović:
 
Povodom velikog praznika, Kurban Bajrama, svim vjernicima islamske vjeroispovjesti, u ime kompanije “Luka Bar” AD, kao i u svoje lično ime, upućujem najsrdačnije čestitke.
 
Veliko je bogatsvo svih nas, našeg grada i naše države što sve vjerske praznike svi provodimo slaveći - bilo kao vjernici i domaćini ili pak kao gosti i prijatelji. Neka se tako proslavi i ovaj Kurban Bajram - praznik koji se obilježava u krugu porodice, komšija i prijatelja i pruža ruka pomoći onima kojima je najpotrebnija.
 
Sa željom da Bajramske dane provedete u miru, radosti i blagostanju sa svojim najbližima, još jednom želim Srećan Bajram - Bajram šerif mubarek olsun!
 
***
 
Andrija Popović, predsjednik Liberalne partije:
 
U ime Liberalne partije i svoje lično ime, građanima i građankama Crne Gore islamske vjeroispovijesti, kao i predstavnicima Islamske zajednice Crne Gore, čestitam Kurban Bajram sa željom da ga srećno i radosno provedu sa najbližima, uz poruku: Bajram šerif mubarek olsun.
 
Uvjeren sam da dani pred nama jesu vrijeme praštanja, iskrenosti i sloge. Prihvatajući različitosti kojima je naša zemlja bogata kao zajedničko bogatstvo, oplemenjujemo i sebe i sopstvenu duhovnost, ali i radimo na napretku društva i svih ljudi u njemu. Ovaj praznik neka podsjeti one koji slave, ali i sve komšije, prijatelje, sugrađane i iskrene ljude, na plodove koje donosi ljudsko razumijevanje i međusobno prihvatanje.
 
***
 
Predsjednik URE Dritan Abazović:
 
U ime Građanskog pokreta URA svim vjernicima islamske vjeroispovijesti širom svijeta upućujem najiskrenije čestitke povodom velikog praznika Kurban bajrama. 
 
Kurban bajram je blagdan radosti i blagostanja koji na poseban način povezuje ljude i obnavlja zajedništvo. U tom duhu, želim vam da ga provedete u miru, u porodičnom i prijateljskom okruženju, kako dolikuje dobrim ljudima, komšijama i vjernicima.
 
Poštujući vjerska opredjeljenja, a istovremeno uvažavajući različitost vjerskih osjećanja, posebno ističem da je tolerancija i međusobno razumijevanje jedini put opstanka, zajedničkog života i razvoja naše države. 
 
Neka žrtva koja se simbolički vezuje za Kurban bajram, označi spremnost cijele zajednice da stane u odbranu univerzalnih vrijednosti, pomogne siromašnima i nemoćnima i učini dodatni napor da se olakša život svakom stanovniku naše države.
 
***
 
Predsjednik SDP Ranko Krivokapić:
 
Proslava Kurban Bajrama je slavljenje univerzalnih vrijednosti ljudskog roda, jedinstva među ljudima, tolerancije i duha solidarnosti koji upućuje na temeljnu ljudsku obavezu da pomogne onima kojima je to najpotrebnije.
 
Poruke Bajrama moraju biti putokaz za izgradnju društva u kojem će se iznad svega cijeniti i vrjednovati vrline, plemenitost, znanje i etika jer samo takvo društvo garantuje skladnu budućnost naše zajedničke kuće Crne Gore i svih njenih građana.
 
Kao što su poruke Bajrama svevremenske i neprolazne takva mora biti i naša zajednička težnja i pregnuće da upravo na ovim temeljima gradimo vječnost naše Crne Gore. Želim svima, koji slave veliki praznik, da ih u ovim blagim danima prati dobro zdravlje i da u atmosferi porodičnog sklada, zajedništva i sloge proslave Kurban Bajram.
 
U svoje i u ime Socijaldemokratske partije, svim građanima koji slave čestitam veliki praznik Kurban Bajram.