Društvo

Radna grupa za vodobdijevanje radi po prioritetima

| 24:08:2018 | 17:02:23

Iz kabineta predsjednika Opštine Dušana Raičevića danas je medijima proslijeđeno saopštenje za medije, vezano za vodosnabdijevanje u opštini. Prenosimo ga integralno:
 
„Opština Bar je, kroz realizaciju kratkoročnog programa mjera za poboljšanje vodosnbdijevanja Čanja, Sutomora i Bara iz 2014. godine, do sada uložila 215.608€.
 
Mjere su se odnosile na izgradnju vodovodne mreže II faze za naselja Marovići, Tomba i Donje Zaljevo, kao i izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže za naselja Bjeliši i Mandarići.
 
To je zaključak Radne grupe, koju je imenovao predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević, nakon sastanka održanog 10. avgusta, kojem su prisustvovali predstavnici Opštine Bar, d.o.o. Vodovod i kanalizacija Bar i JP Regionalni vodovod Crnogorsko primorje Budva.
 
Radna grupa, sastavljena od predstavnika Opštine Bar, d.o.o. Vodovod i kanalizacija Bar i JP Regionalni vodovod Crnogorsko primorje Budva, imala je zadatak da sačini presjek stanja i donese izvještaj o realizovanim, odnosno nerealizovanim aktivnostima, kao i da definiše prioritete za naredni period po pitanju vodosnabdijevanja iz navedenog programa mjera.
 
Jedan od zaključaka sa sastanka održanog početkom avgusta bio je da se rezervoar Šušanj 2, kapaciteta 1.200 m3 stavi u funkciju, što je i učinjeno početkom prošle sedmice, čime se vodosnabdijevanje II visinske zone za naselja Šušanj, Ilino i Zeleni pojas poboljšalo. Korišćenjem vode iz rezervoara Šušanj 2 i izgradnjom nedostajuće vodovodne mreže na ovom području, očekuje se poboljšanje vodosnabdijevanja visočijih zona.
 
U narednom periodu biće dodatno razmotrene opcije za rješavanje vodosnabdijevanja visočijih zona na potezu Sutomore- Čanj, kao i naselja Zagrađe i Haj-Nehaj.
 
Tokom naredne sedmice, predsjednik Opštine Dušan Raičević održaće sastanak sa Radnom grupom, na kojem će biti definisani srednjeročni ciljevi i utvrđene neophodne aktivnosti po pitanju pribavljanja dokumentacione osnove za izradu Strategije vodosnabdijevanja bezvodnih područja, čije se donošenje planira do kraja godine.