Društvo

Spičansko veče u petak u Sutomoru

| 27:08:2018 | 16:05:23

Tradicionalna manifestacija “Spičansko veče” održaće se u petak, 31. avgusta, na platou budućeg Trga kapetana Filipa Obradovića u Sutomoru.
 
Program će započeti u 19:30 časova svečanim defileom duž sutomorskog šetališta u kojem učestvuju mažoretke iz plesnog studija “Habanera”, članovi KUD “Sveti Jovan Vladimir" i bleh orkestar iz Đenovića.
 
Kompletan program, će biti podijeljen u dva dijela – tradicionalni i zabavni.
 
U tradicionalnom dijelu programa, predstaviće se KUD “Sveti Jovan Vladimir” sa koreografijama “Vrsuta” i “Crna Gora”, slijedi nastup Danice Nikić Crnogorčević, pa klape “Jedinstvo”, a Zdravko Đuranović će otpjevati “Himnu Spiča” za koju je pisao tekst i muziku.

 
U zabavnom dijelu, očekuje se koncert jedne od najvećih hrvatskih zvijezda Nine Badrić, a prije nje će nastupiti barski rock bend “Akademia” .
 
U okviru “Spičanske večeri” biće održan i etno bazar na kojem će svoje proizvode predstaviti pedesetak vinara, pčelara i maslinara iz cijele Crne Gore, ali i umjetnici koji će izložiti razne rukotvorine sa obilježjima Spiča. Na štandovima će se takođe naći i tradicionalni spičanski specijaliteti – stufada, lokumi, priganice, roštule, koji će posjetioci moći besplatno da degustiraju.
 
Iz NVO Novo Sutomore pozivaju građane da im se pridružite u pripremi za "Spičansko veče", koje zahtijeva veliki broj angažovanih ljudi na terenu, ali i domaćica koje će spremati kulinarske specijalitete Spiča.