Društvo

VIDEO: Donirani udžbenici i školski pribor prvacima

by Vesna Šoškić; snimatelj Adi Karađuzović; montaža Zoran Milošev | 31:08:2018 | 15:44:06

Opština Bar je i ove godine nastavila sa lijepom praksom dodjele besplatnih udžbenika svim barskim prvacima. Donatorskoj akciji pridružila se i barska kompanija “Port of Adria” koja je obezbijedila besplatan školski pribor. Poklone su direktorima škola, na svečanosti u opštini, uručili predsjednik Dušan Raičević i izvršni direktor “Port of Adria” Sadet Kara.

 
Spremiti đaka za školu uvijek je znatno opterećivalo porodični budžet. Zato tradicionalna aktivnost barske lokalne uprave - obezbjeđivanje udžbenika za đake prvake znači puno roditeljima, ali i školama, jer je to znak brige i podrške  školstvu i obrazovanju.
 
“Opština Bar je i dalje spremna da ulaže u mladost i obrazovanje, pokazujemo to i ovom aktivnošću koja me čini srećnim i ponosnim. Time smo pokazali i da želimo da pružimo ruku na samom početku školovanja najmlađima, kojima će to sigurno koristiti, a posebno roditeljima sa kojima ćemo podijeliti teret troškova. Na sličan način podržavamo i najbolje barske učenike i studente”, kazao je predsjednik Opštine Dušan Raičević, koji je izrazio zadovoljstvo što je donatorsku aktivnost ispratila, kako je kazao, društveno odgovorna kompanija “Port of Adria”, koja je obezbijedila besplatan školski pribor.

 
“Veoma sam srećan što smo dio ovakve organizacije i predivnog projekta. I ranije smo doprinosili na ovaj način. Ove godine nastavljamo tradiciju sa 575 poklon paketa. Sve ovo radimo jer vjerujemo da je doprinos ekonomiji i lokalnoj zajednici veoma važan za našu kompaniju. Te aktivnosti podržane su od našeg većinskog vlasnika ‘Global Ports Holdinga’. Mi takođe, isplaćujemo mjesečne stipendije najboljim studentima, djeci zaposlenih u ‘Port of Adria’”, kazao je izvršni direktor te kompanije Sadet Kara, koji je  najavio da su planovi kompanije da u narednom periodu za slične aktivnosti izdavajaju još više sredstava.
 
Na donaciji su se zahvalili direktori škola "Anto Đedović" i "Jovan Tomašević" sa Virpazara, Stanka Vukčević i Miodrag Šćepanović.
 
“Ovakav gest Opštine Bar znači puno za budžet roditelja đaka prvaka, ali i za školu, jer je ovo potvrda uspješne dugogodišnje saradnje sa lokalnom upravom i pokazatelj da nijesmo sami u ovom odgovornom poslu obrazovanja naše djece", kazala je direktorka škole "Anto Đedović", Stanka Vukčević.

 
“Svaki cent ulaganja u školstvo i obrazovanje je investiranje u budućnost Crne Gore", istakao je direktor škole "Jovan Tomašević" na Virpazaru, Miodrag Šćepanović, koji se zahvalio predsjedniku Raičeviću što je nastavljena ova lijepa i korisna tradicionalna aktivnost lokalne uprave.
 
Ukupno je Opština Bar obezbjedila 559 besplatnih kompleta udžbenika, od čega je 553 na crnogorskom, a 6 na albanskom jeziku.