Društvo

U BJO upisali pet odjeljenja prvaka

by Željko Milović | 03:09:2018 | 11:16:19

U gradskoj OŠ „Blažo Jokov Orlandić“ danas je nastavu otpočelo 1060 đaka.
 
„Spremno dočekujemo novu školsku godinu. Okrečili smo veći broj učionica i hodnika, otklonili kvarove na vodovodnoj i elektromreži. Osavremenili smo nastavna sredstva nabavkom četiri projektora, za tri je sredstva obezbijedila škola, a jedan je donacija Savjeta roditelja. Danas su organizovane prozivke za prvake i svečanost u holu škole - upisan je 131 prvak u pet odjeljenja, što nas naročito raduje jer to znači da je povećan broj djece, ali nas i zabrinjava pošto nemamo dovoljno učeničkog prostora. U najskorije vrijeme moramo naći način da dogradimo dvije prostorije ili nekako adaptiramo postojeće, kako bi učenici imali bolje uslove za rad“, kaže za Bar Info i Radio Bar Mustafa Peročević, direktor OŠ „Blažo Jokov Orlandić“.
 
Kako ističe, podijeljene su knjige za prvake, dar lokalne uprave, ali i one za djecu iz socijalno ugroženih porodica.
 
Ove godine je, zbog priliva novih učenika, moralo doći do preraspodjele u šestim razredima, pa ove godine on broji čak pet odjeljenja.
 
Peročević ističe da će, nakon dosta odlaganja iz razloga objektivne prirode, naredne nedjelje početi rekonstrukcija sportske sale i adaptacija prostora za produženi boravak.

Na sjednici Nastavničkog vijeća odlučeno je da jutarnja nastava od ove godine počinje u 7:30, a popodnevna u 13:00.